2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Barikádok a spanyol-francia határon

Katalán függetlenségpárti tüntetők lezárták az egyik forgalmas spanyol-francia határátkelőhelyet. Járműveikkel francia oldalról eltorlaszolták az autópálya forgalmát. Céljuk az, hogy Madrid engedje szabadon a jogtalanul bebörtönzött katalán politikusokat. A rendőrség több tucat tiltakozót előállított.

  • Barikádok a spanyol-francia határon

Barikádokat emeltek a katalán függetlenségpárti tüntetők a spanyol-francia határon. A demonstrálók saját járműveiket hagyták a sztrádán a La Jonquera-i átkelőnél azzal a céllal, hogy 3 napig megbénítsák a forgalmat.

A tiltakozók asztalokat és székeket vittek magukkal, és tábort vertek az aszfalton. Sőt, egy színpadot is felállítottak, amit a határőrök és a francia rendőrök nem néztek jó szemmel. Tucatjával állították elő és tartóztatták le a tömegdemonstráció résztvevőit.

A hatóságok a határ mindkét oldalán lezárták a forgalmat, és más útvonalra terelték a közlekedést. A spanyol oldalon mintegy 20-30 kilométeres kocsisor torlódott fel.

A civilek abban reménykednek, hogy a megmozdulásukra felfigyel a közvélemény.

A demonstrációt a Demokrácia Cunami szeparatista csoport hirdette meg tiltakozásként a katalán függetlenségi vezetők börtönbüntetése ellen, amelyet a legfelsőbb bíróság szabott ki rájuk a 2017-es elszakadási népszavazás miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!