2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Barikádok a spanyol-francia határon

Katalán függetlenségpárti tüntetők lezárták az egyik forgalmas spanyol-francia határátkelőhelyet. Járműveikkel francia oldalról eltorlaszolták az autópálya forgalmát. Céljuk az, hogy Madrid engedje szabadon a jogtalanul bebörtönzött katalán politikusokat. A rendőrség több tucat tiltakozót előállított.

  • Barikádok a spanyol-francia határon

Barikádokat emeltek a katalán függetlenségpárti tüntetők a spanyol-francia határon. A demonstrálók saját járműveiket hagyták a sztrádán a La Jonquera-i átkelőnél azzal a céllal, hogy 3 napig megbénítsák a forgalmat.

A tiltakozók asztalokat és székeket vittek magukkal, és tábort vertek az aszfalton. Sőt, egy színpadot is felállítottak, amit a határőrök és a francia rendőrök nem néztek jó szemmel. Tucatjával állították elő és tartóztatták le a tömegdemonstráció résztvevőit.

A hatóságok a határ mindkét oldalán lezárták a forgalmat, és más útvonalra terelték a közlekedést. A spanyol oldalon mintegy 20-30 kilométeres kocsisor torlódott fel.

A civilek abban reménykednek, hogy a megmozdulásukra felfigyel a közvélemény.

A demonstrációt a Demokrácia Cunami szeparatista csoport hirdette meg tiltakozásként a katalán függetlenségi vezetők börtönbüntetése ellen, amelyet a legfelsőbb bíróság szabott ki rájuk a 2017-es elszakadási népszavazás miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!