2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Barack Obama Soros György kérésére rendelhetett el FBI-nyomozást

Az amerikai Harvard Egyetem jogi karának professzor emeritusa, Alan Dershowitz a Breitbart Newsnak adott vasárnapi interjújában beszélt arról, hogy az egykori demokrata elnök, Barack Obama Soros György kérésére kötelezte az FBI-t, hogy indítson vizsgálatot valaki ellen. Minderről Dershowitznak bizonyítékai is vannak.

  • Barack Obama Soros György kérésére rendelhetett el FBI-nyomozást

 

Az ügy előzménye, hogy William Barr amerikai igazságügyi miniszter múlt hét csütörtökön az ABC televízióban nyilvánosan kérte az elnököt, hogy ne tweeteljen többet Roger Stone ügyében.

A korábbi elnöki tanácsadó elleni perben az ügyészek által javasolt büntetés hétfőn jelent meg.

Abban a szövetségi ügyészek 7-től 9 évig terjedő börtönbüntetést kértek a 67 éves Stone-ra. Donald Trump még aznap a Twitteren "szörnyű és nagyon igazságtalan helyzetnek" és "az igazságszolgáltatás tévedésének" minősítette az ügyészi kérést, bár a következő napon közölte, hogy ez csupán a személyes véleménye volt, nem akart beavatkozni az igazságszolgáltatás munkájába.

"Azt hiszem, itt az ideje, hogy (az elnök) abbahagyja a twitterezést az igazságügyi minisztérium büntetőpereiről", mondta Barr, aki szerint az elnök gyakori megnyilvánulásai a közösségi médiában "ellehetetlenítik" a minisztériumi munkáját. Ugyanakkor Barr hozzátette, hogyDonald Trump egyáltalán meg sem kísérelte a beavatkozást a Roger Stone ellen folyó perbe,és nem próbálta meg befolyásolni az igazságügyi minisztériumot sem az ügyészek által a perben javasolt büntetés enyhítésében.

Erre reagált Alan Dershowitz, az amerikai Harvard Egyetem jogi karának professzor emeritusa a Breitbart Newsnak adott vasárnapi interjújában.

A professzor ebben először arról beszél, hogy "a demokrata Kennedy-adminisztráció idején a Fehér Ház ellenőrizte az Igazságügyi Minisztériumot, és nem hiszem, hogy akkor nagyon sok liberális professzor vitatta volna ezt", majd hozzátette:

bizonyítékom van arra, hogy az Obama-adminisztráció idején az elnök Soros György kérésére személyesen kérte az FBI-t, hogy indítson vizsgálatot valaki ellen.

A professzor egyébként a milliárdost "Barack Obama közeli szövetségesének nevezi".

Dershowitz úgy fogalmaz, hogy "látható volt a Fehér Háznak az igazságügyi osztályra gyakorolt befolyása", majd hozzátette a különbség az, hogy a mostani elnök egy ilyen ügyben a nyilvánosság előtt tweetelt,Obama elnök viszont bizalmasan utasította az igazságügyi minisztériumot".

A riporter visszakérdez, hogy "Soros György kérte Barack Obamát, hogy az igazságügyi osztály vizsgáljon meg valakit?"

Igen, ez a közeljövőben a perekben is meg fog jelenni,

válaszolta Dershowitz.

"A birtokomban van a tényleges bizonyíték, amely dokumentálja ezt. A megfelelő időben ez napvilágot is fog látni. Ám ezt most még nem hozhatom nyilvánosságra, mert ebben az ügyben még nem indítottak eljárást" - fűzte hozzá.

Mindeközben egyébként Soros György olvasói levélben követeli Mark Zuckerberg eltávolítását

A Financial Times-ban üzent olvasói levélben Soros György a Facebook alapítójának. Az üzleti lapban a pénzügyi guru újra megfogalmazta véleményét, miszerint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője egyfajta kölcsönös előnyöket biztosító megállapodást kötött Donald Trumppal, ami segítené az elnök újraválasztását. Soros ezért megismételte javaslatát, miszerint Mark Zuckerberget, illetve Sheryl Sandberget el kell mozdítani a Facebook éléről.

Soros György levelét azzal zárja: „Mondani sem kell, támogatom a közösségi médiaplatformok kormányzati szabályozását”.

Fidesz: A Soros-hálózat szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat

 

Origo.hu - mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!