2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Bangladesben nem jelentek meg gyűjtőponton a hazatelepítésre kiválasztott rohingja menekültek

Nem jelentek meg a kijelölt bangladesi gyűjtőponton a szomszédos Mianmarból érkezett, a rohingja muzulmán kisebbséghez tartozó menekültek, akiknek a bangladesi hatóságok és az ENSZ illetékesei felajánlották, hogy segítenek nekik hazatérni - közölte csütörtökön Abul Kalam, a visszatelepítésükért felelős bangladesi kormánybiztos sajtóértekezletén.

  • Bangladesben nem jelentek meg gyűjtőponton a hazatelepítésre kiválasztott rohingja menekültek

Kiemelte, hogy senki sem egyezett bele a visszatérésbe abból a 295 családból, akit korábban a bangladesi kormány, valamint az ENSZ menekültügyi hivatalának munkatársai erről megkérdeztek.

A buddhista többségű Mianmar korábban arról számolt be, hogy a visszatelepítés csütörtöktől kezdődik.

Az előzetes szűrés alapján a mianmari hatóságok 1056 családból közel 3500 embert nyilvánítottak "alkalmasnak" a hazatelepítésre.

Két évvel ezelőtt a mianmari hadsereg kegyetlenül megtorolta a helyi felkelők támadásait. A hadműveletekben részt vevő kormánykatonákat utóbb népirtással, nemi erőszakkal és gyújtogatással vádolták meg. A megtorló hadműveletek elől a nyugat-mianmari Arakán államból csaknem 740 ezer rohingja menekült át a szomszédos Bangladesbe, ahonnan addig nem hajlandók visszatérni, amíg nem szavatolják biztonságukat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meg is született a feljelentés Osváth Zsolt botrányában

Meg is született a feljelentés Osváth Zsolt botrányában

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést a kedd reggel megjelent hírek alapján, amelyek arról szóltak, hogy Osváth Zsolt, az ismert baloldali influenszer egy videón beismerte: többször is pornográf képeket kért egy kiskorú fiútól. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!