2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Baloldali kormány alakul Rómában

2019. augusztus 29., csütörtök 10:22

A bevándorlásellenes Liga elnöke szégyenteljesnek nevezte a 2 párt hatalomról szóló alkudozását. Matteo Salvini hozzátette, Contét a G7-csúcson választották meg, a döntést pedig az olaszok helyett Párizs, Berlin és Brüsszel hozta meg. A nyugat célja ugyanis az, hogy Rómában gyenge, migránsbarát kormány legyen.

Nem lesz előrehozott választás Olaszországban. Legalábbis a közeljövőben biztosan nem. Ez azután dőlt el, hogy szerda este megállapodásra jutott az Öt Csillag Mozgalom és a baloldali Demokrata Párt a közös kormányzásról.

A 2 politikai erő múlt héten kezdett egyeztetéseket, és sokáig úgy tűnt, nem jutnak közös nevezőre. A gazdasági kérdések mellett személyi kérdésekben sem volt egyetértés, végül mégis a közös munka mellett döntöttek.

A fejlemények keresztülhúzták a bevándorlásellenes Matteo Salvini belügyminiszter számítását, aki előrehozott választásokat szeretett volna, miután valamennyi felmérés szerint az ő pártja nyerné a voksolást. A tárcavezető szégyenteljes színháznak nevezte 2 párt hatalomról szóló alkudozását. Véleménye szerint Giuseppe Contét a franciaországi G7-csúcson választották meg.

A döntést pedig az olaszok helyett Párizs, Berlin és Brüsszel hozta meg. Matteo Salvini szerint a Nyugat célja, hogy Rómában gyenge kormány legyen.

A jobboldali politikus többször is figyelmeztetett, hogy az Öt Csillag és a demokraták célja, hogy megnyissák a kikötőket az illegális bevándorlók előtt, és eltöröljék migrációt szigorító törvényeket.

Hír TV