2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Ferencz József a második unitárius aranykor

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Külföld

Babis és Pavel jutott a második fordulóba Csehországban

Szükség lesz a cseh elnökválasztás második fordulójára, ugyanis egyik jelölt sem érte el az 50 százalékot. A prágai államfői posztért idén nyolcan indultak, az első fordulóból pedig a két legtöbb szavazatot szerző jelölt jutott tovább: Andrej Babis, és Petr Pavel.

  • Babis és Pavel jutott a második fordulóba Csehországban

Szinte borítékolható volt, hogy nem lesz elég egy szavazás ahhoz, hogy új elnököt válasszon Csehország: a voksoláson ugyanis nyolc jelölt közül lehetett választani, és a két favorit sem jutott 40 százalék felé a közvélemény kutatások során. Petr Pavel jó esélyekkel indult, nyugalmazott tábornokként az ukrajnai háború még segítette is a kampányát.

Pavelnek azonban egy igazán komoly kihívója is akadt: Orbán Viktor személyes szövetségese, a korábbi cseh elnök Andrej Babis. Ellenfele a második fordulóban Pavel lesz, aki a korábbi államfő szerint egyszerűen alkalmatlan a feladatra.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!