2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Babis: Csehország nem fogad be egyetlen migránst sem

Csehország nem fogad be egyetlen migránst sem - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő kedden Rómában, ahol Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel tárgyalt a témáról.

  • Babis: Csehország nem fogad be egyetlen migránst sem

Prága szerint a migráció problémáját két elem kombinációjával kell megoldani: az egyik az olyan országok támogatása, mint a nehéz helyzetbe került Olaszország, a másik azokon az afrikai országokon segíteni, ahonnan a bevándorlók indulnak mondta a találkozó után tartott sajtótájékoztatón, Rómában.

Conte olasz kormányfő igyekezett meggyőzni Babist, hogy szükség van a migránsokat egész Európában elosztó rendszerre. Amikor migránsok érkeznek nem lehet továbbra is azt mondani, hogy ez csak olasz probléma - jelentette ki az ANSA olasz hírügynökség szerint.

Babis elismerte, hogy a két ország álláspontja különbözik a migránsok áthelyezéséről. Világosan megmondtam, hogy ez nem lehet megoldás, és négy éve hiába foglalkozunk a kvótákkal. Csak az időnket vesztegetjük. Európának olyan rendszert kell elfogadnia, amely megállítja az illegális migrációt... természetesen ehhez pénz kell, és utána tárgyalni kell az észak-afrikai országokkal. Líbia kulcsfontosságú - mondta.

Conte visszautalt az Európai Tanács (az állam- és kormányfők testülete) legutóbbi ülésére, amelynek a következtetései szerinte egy jó kompromisszumot jelentenek mind a 28 aláíró tagállam számára. A június végi, brüsszeli megállapodás a migránsok elosztásának önkéntességét vetíti előre.

Ez megteremti az alapot ahhoz, hogy ne sürgősségi alapon közelítsünk a migráció jelenségéhez, hanem strukturális alapon - mondta.

Mindkét politikus egyetértett abban, hogy a megbeszélésük nyílt, közvetlen és szívélyes volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!