2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

B tervvel készül Brüsszel Orbán Viktor békepárti politikája miatt

Orbán Viktor részvételével megkezdődik csütörtökön Brüsszelben az uniós vezetők rendkívüli csúcstalálkozója: az egyeztetések középpontjában Ukrajna támogatása áll. Azon túl, hogy a tagállamok tárgyalásokat folytatnak az uniós költségvetés módosításáról, valamint az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélyről, fontos üzenetet közvetítenek a nemzetközi közösségnek. Brüsszel tart attól, hogy a magyar miniszterelnök milyen álláspontot fog képviselni. Uniós tisztviselők még egy B tervvel is készültek arra az esetre, ha Orbán Viktor élne a vétóhoz való jogával.

  • B tervvel készül Brüsszel Orbán Viktor békepárti politikája miatt

„Az Európai Unió még mindig támogatja Ukrajnát” – a Politico brüsszeli hírportál szerint a csütörtöki EU-csúcstalálkozó résztvevői ezt az üzenetet akarják közvetíteni Kijevnek, Moszkvának, és még Donald Trump volt amerikai elnöknek is. Brüsszel terve az, hogy 50 milliárd euróval támogassák Ukrajnát az Oroszországgal folytatott háborúban, növeljék a fegyverszállításokat, új oroszellenes szankciókat vezessenek be, és a befagyasztott orosz pénzeket a kelet-európai ország újjáépítésének támogatására fordítsák.

Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósuljon, minden tagállam beleegyezésére szükség van. Ám az uniós tisztviselők attól tartanak, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem fog hozzájárulni a háborúpárti állásponthoz.

A Politico birtokába jutott ahhoz a szövegtervezethez, melyet a tagállami vezetők elé terjeszthetnek jóváhagyásra: a dokumentum kiemelte, a megállapodás biztosítaná, hogy Kijev „stabil, kiszámítható és fenntartható pénzügyi támogatást kapjon”. A hírportál ugyanakkor hozzátette, nyugati támogatás nélkül Ukrajnának nem sok esélye van Oroszországgal szemben.

Egy magas rangú uniós tisztviselő azt mondta, nagy az idegesség Brüsszelben.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!