2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Ázsiában mérséklődik a koronavírus-járvány, világszerte azonban tovább terjed a kór

Ázsiában mérséklődik a koronavírus-járvány: Kínában mindössze 16 új koronavírusos megbetegedést jelentettek egy nap alatt. A hatóságok most arra figyelnek, hogy a külföldről érkezők ne hurcolják vissza a Covid-19 vírust az országba. Ausztrália egyes részein azonban szükségállapotot hirdettek a járvány miatt. Közben több afrikai ország rendelt el beutazási tilalmat a külföldiekkel szemben és Latin-Amerikában is szigorításokat vezettek be.

  • Ázsiában mérséklődik a koronavírus-járvány, világszerte azonban tovább terjed a kór

Tömegek lepték el vasárnap az amerikai reptereket: turisták, akik végre hazaérkeztek, és olyan utazók, akiknek a hazát valamelyik európai ország jelenti. Hétfő hajnaltól ugyanis életbe lépett a koronavírus megfékezése érdekében kihirdetett utazási korlátozás az Egyesült Államokban.

„A tervezettnél egy héttel korábban utazom, hiszen ezek között a körülmények között legjobb ha az ember otthon van”

– mondja egy francia turista.

 Az Egyesült Államok számos államában bezártak az iskolák, éttermek és bárok, és betiltották a tömegrendezvényeket.  Szakértők szerint az Egyesült Államokban még messze nem tetőzött a járvány, ám a társadalmi és gazdasági hatásai már most jelzik, hogy országos katasztrófára lehet számítani.

 Korlátozások léptek életbe több latin-amerikai országban is. Argentína Kolumbia és Caracas is beutazási tilalmat rendelt el, Venezuelában pedig kijárási tilalmat léptettek életbe. Guatemalában bejelentették a koronavírus első halálos áldozatát.

Sorra zárják le a külföldiek előtt a határokat az afrikai országok is. A kontinensen már több mint 20 országban mutatták ki a Covid-19 kórokozó jelenlétét.

A Közel-Keleten továbbra is Iránt érinti legsúlyosabban a járvány: vasárnap először haladta meg a százat az új halálos esetek száma. A perzsa államban kijárási tilalom van érvényben.

Az ausztrál kormány szükségállapotot hirdetett az ország egyes részeire. A szigetországba érkezőknek 14 napig karanténba kell vonulniuk

„Az igazság az, hogy bár sok embert meg fog fertőzni ez a vírus, ahogy azt az influenza esetében is tapasztaljuk minden évben – bár ez jóval súlyosabb tünetekkel jár, mint az influenza – de a többség esetében ez enyhe lefolyású lesz. Az idősebbek és azok esetében azonban, akiknek gyengébb az immunrendszere, jóval súlyosabb következményekkel jár a vírus, mi elsősorban értük aggódunk. Célunk, hogy megvédjük azokat, akik leginkább ki vannak téve ennek”

– mondta az ausztrál miniszterelnök

Ázsiában közben stabilizálódni látszik a helyzet. Kínában egy nap alatt kevesebb mint 20 új megbetegedést regisztráltak, és Dél-Koreának is úgy tűnik, sikerül fokozatosan visszaszorítani a vírus terjedését. A magas lázzal és légzési nehézségekkel járó vírus több mint 150 országban van jelen világszerte. A halálos áldozatok száma meghaladta a 6 és fél ezret.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!