2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Arról jöttem én... - A Color együttes története

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Az utazási irodáknak jól jön a fagyos húsvét

A fagyos európai időjárás miatt többen is elhagyják a kontinenst a húsvéti ünnepekre. Több utazási irodában is megnőtt a forgalom. Az időjárás előrejelzések szerint Európában még néhány napot várni kell az igazi tavaszra.

Több száz gazdának okoz komoly gondot a télies idő Nagy-Britanniában. – A juhok túlélik biztos. De a bárányok miatt aggódunk, mert ha az anyjuk magára hagyja őket, kihűlnek. Most az a legfontosabb, hogy melegen tudjuk tartani őket. Különben elpusztulnak – fogalmazott Jimmy Black farmer. A szigetországban továbbra is több ezer háztartásban nincs áramellátás. Az időjárási előrejelzés szerint a héten újabb havazásra számíthatnak Nagy-Britanniában.

A sarkvidéki hideg több európai országban is problémát okoz. A berlini állatkertben is még javában fűteni kell az állatok ketreceit. – Korábban azt terveztük, hogy a héten tavaszi sétákat tartunk az állatkertünkben. Most azonban tél van, az állatok is fáznak, alig bújnak elő – fogalmazott Andreas Knieriem, az állatkert igazgatója.

Elfagynak a növények is a hidegben. A kertészetekben alig vannak vásárlók, a fagyos időben senki se akar palántákat venni. – Az enyémhez hasonló vállalkozásokra borzalmas hatással van ez az idő – közölte Ulf Arnold kertész. – Az eladásaink csökkentek, de nem lehetünk mérgesek az emberekre, mert ki akar fagyos földbe bármit is ültetni – panaszkodott a férfi.

Megnőtt azonban a forgalma a berlini utazási irodáknak. Sokan ugyanis az ünnepekre elutaznak, és a hideg Németország helyett egy nyáriasabb időjárású országban töltik a húsvétot. – Országszerte 30 százalékkal megnőtt a foglalások száma, ennek minden bizonnyal az itthoni hideg, fagyos idő az oka – mondta Beate Arnold, az egyik utazási iroda vezetője.

Bár hófúvás és jeges utak nincsenek Belgiumban, de a sapka, sál – még a napsütés ellenére is – hasznos öltözet. A meteorológusok szerint Európában még néhány napot várni kell az igazi tavaszra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!