2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Történelem a Maros sodrásában

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Az USA megvétózta a tűzszünetet szorgalmazó tervezetet az ENSZ Biztonsági Tanácsában + videó

Az Egyesült Államok megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali tűzszünetet követelő határozatát. A tanács tizenhárom tagja a javaslat mellett szavazott, míg az Egyesült Királyság tartózkodott. Az Egyesült Államok ENSZ-képviselő-helyettese azzal indokolta a vétót, hogy a határozat elszakadt a valóságtól, és nem hozott volna látható eredményt. Közben folytatódtak a szárazföldi harcok, az izraeli hadsereg a Gázai övezet mellett, Hezbollah célpontokra is csapást mért.

  • Az USA megvétózta a tűzszünetet szorgalmazó tervezetet az ENSZ Biztonsági Tanácsában + videó

Az Egyesült Királyság tartózkodása mellett a testület minden más tagja támogatta az Egyesült Arab Emírségek által beterjesztett kezdeményezést.

"A tervezet szövege nem tartalmazta, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát a terrorizmussal szemben, összhangban a nemzetközi joggal" - így indokolta a döntést Robert Wood, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövet-helyettese.

Robert Wood szerint egy mostani tűzszünet egy következő háború magvait vetné el, ugyanis a Hamász nem kíván tartós békét. Izrael üdvözölte a lépést, az ország ENSZ-nagykövete köszönetet mondott Joe Biden amerikai elnöknek, amiért kiállt Izrael mellett. „A tűzszünet csak az összes túsz elengedése és a Hamász megsemmisítése után lehetséges” – jelentette ki.

Kína és Oroszország bírálta az USA döntését. Peking azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy "önellentmondásos", amikor nem támogatja a tűzszünetet, miközben a civil életekért aggódik, Moszkva pedig "szívtelennek" nevezte az Egyesült Államokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!