2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Én és a nagyapám 17:25

Külföld

Az USA kiáll Izrael mellett, a Hezbollah pedig kész becsatlakozni a zsidó állam ellen vívott harcba

Péntek éjfélig adott az izraeli hadsereg határidőt a Gázai övezet északi részének kiürítésére. A Hezbollah pedig bejelentette: készen állnak az Izrael elleni harcokra. A Hamász fegyveresei múlt szombaton indítottak meglepetésszerű támadást Izrael ellen. Az áldozatok száma már a háromezerhez közelít.

  • Az USA kiáll Izrael mellett, a Hezbollah pedig kész becsatlakozni a zsidó állam ellen vívott harcba

Követeljük a nemzetközi közösségtől, a Biztonsági Tanácstól, a főtitkártól és mindazoktól, akik befolyással bírnak Izraelre vagy bárkire, hogy azonnal állítsák le ezt a vérengzést, hogy lehetővé tegyék humanitárius konvojok belépését a Gázai övezetbe, hogy emberek százezreit mentsék meg a haláltól – hangoztatta Palesztina ENSZ képviselője. Riyad Mansour mindezt arra reagálva mondta, hogy Izrael elrendelte a Gázai övezet északi részének evakuálását. A zsidó ország hadereje arab nyelvű röpcédulákon figyelmeztette a lakosságot, hogy meneküljenek délre.

Az izraeli hadsereg folytatta a Gázai övezet elleni megtorló csapásokat. A Hamászhoz köthető célpontokra eddig hatezer rakétát lőttek ki.

A terrorszervezet állítja: több Izraelből elhurcolt túsz, köztük külföldiek is meghaltak a Gázát érő légicsapásokban.

Izrael szárazföldi hadművelet megkezdésére készül, a Gázai határ mentén 300 ezer katona állomásozik hatalmas mennyiségű hadi felszereléssel. A zsidó haderő arra kéri a miniszterelnököt had végezzék el a munkát egyszer és mindenkorra.

Eltöröljük a föld színértől a Hamászt, azaz a gázai Iszlám Államot – jelentette ki a napokban Yoav Galant, Izrael védelmi minisztere.

Közben a Hezbollah, az Irán által támogatott libanoni síita párt és terrorszervezet úgy nyilatkozott, készen állnak az Izrael elleni harcokhoz való csatlakozásra. A szervezet már több figyelmeztetést is kapott a külföldi hatalmaktól, egyebek mellett az Egyesült Államoktól, hogy maradjon ki a háborúból.

Washington közben leszögezte, bármilyen támogatást megad Jeruzsálemnek az önvédelemhez.

Lloyd Austin védelmi miniszter kiemelte: aki tartós békét és biztonságot akar ebben a térségben, annak el kell ítélnie és el kell szigetelnie a Hamászt. Ugyanis a terrorszervezet nem a palesztin nép nevében beszél, és nem annak államiságra és békére vonatkozó jogos vágyát fejezi ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!