2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Hóvirág őrs naplója 11:00

Külföld

Az unión belüli szolidaritásról és együttműködésről papolt a brüsszeli migrációs államtitkár

Nicole de Moor belga menekültügyi és migrációs államtitkár az unión belüli szolidaritásról és együttműködésről papolt, majd világossá tette, hogy szerintük a migránsok befogadása csak addig van rendben, amíg az más országokban történik.

  • Az unión belüli szolidaritásról és együttműködésről papolt a brüsszeli migrációs államtitkár

Közleményben aggódik Nicole de Moor belga menekültügyi és migrációs államtitkár amiatt, hogy Magyarországról hamarosan busszal érkezhetnek migránsok Brüsszelbe. 

Ha Magyarország valóban továbblépne ezen tervek megvalósításában, az azt jelentené, hogy a migránsok illegálisan átkelnének más tagállamok területén, hogy végül illegálisan érkezzenek Belgiumba. Ez az európai és nemzetközi megállapodások durva megsértése lenne

– áll a belga államtitkár közleményében. 

Nicole de Moor szerint: „Az Európai Unió tagállamaként együtt kell dolgoznunk egy tisztességes, humánus és hatékony migrációs politika érdekében. A felelősség egyoldalú áthárítása ilyen jellegű fenyegetésekkel aláássa az unión belüli szolidaritást és együttműködést. Belgium továbbra is olyan közös, összehangolt politika mellett száll síkra, amelyben az európai értékek és a nemzetközi kötelezettségek tiszteletben tartása központi szerepet kap.”

Vagyis jól látható, hogy Brüsszel szerint a migránsok befogadása csak addig van rendben, amíg az más országokban történik. Brüsszel csak addig akarja segíteni a migránsokat, amíg azok más EU-tagállamokban maradnak.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Árvíz veszélyezteti a Római-partot is

Árvíz veszélyezteti a Római-partot is

Tarlós István főpolgármestersége idején gátat terveztek ide, de Karácsony Gergelyék ezt leállították. A helyiek a fővárostól semmilyen segítséget nem kapnak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!