2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Az ukrán elnök szerint lassan, de biztosan halad az offenzíva

Újabb légicsapásokat mért Oroszország ukrán stratégiai célpontokra. Kijev azonban közölte, a megszálló erők ismét civileket gyilkoltak. Találat ért egy buszállomást is Dnyipróban. Moszkva tagadta, hogy polgári létesítményeket vett célba. Eközben Volodimir Zelenszkij elnök mindenkit türelemre intett. Azt mondta, az ukrán ellentámadás lassan, de folyamatosan halad a frontvonalon.

  • Az ukrán elnök szerint lassan, de biztosan halad az offenzíva

Rakétákat lőtt ki egy orosz vadászgép ukrán katonai célpontra az ország keleti részén, a Föderáció folytatta a célzott csapásokat Ukrajna függetlenné válásának 32. évfordulóján is.

A légitámadásokkal egy időben folytatódtak a tüzérségi és dróntámadások is a háború sújtotta országban. Szumi megyében egy iskolát ért találat. Többen megsebesültek, sőt halálos áldozatai is voltak az akciónak. Akárcsak a Limanhoz közeli Torszke és Zakitnye településeken, amelyeket szintén lőttek az oroszok.

Zelenszkij szerint lassan, de halad az ukrán előrenyomulás

Katonai sikerekről számolt be ugyanakkor a kijevi vezetés is. Az ukrán katonai hírszerzés főnöke arról tájékoztatott, hogy két Tu-22-es típusú bombázó semmisült meg, további kettő pedig megrongálódott az orosz repülőterek ellen végrehajtott ukrán támadások során.

A nyár elején megindított ellentámadásról Volodimir Zelenszkij nyilatkozott. Az elnök azt mondta: Ukrajna offenzívája fokozatosan halad előre. Bár azt is elismerte, hogy az előrenyomulás nagyon nehéz, mivel a megszállók sűrűn aláaknázták a területeket, és igyekeznek tartani állásaikat az oroszok.

Nemzeti ünnep Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij visszautasította azokat a nyugati bírálatokat, miszerint az ellentámadás azért halad olyan lassan, mert nem elegendő erőt vetnek be az adott frontszakaszon. Az ukrán elnök a nemzeti ünnep alkalmából köszöntet mondott a hazájukat védő embereknek.

"Egyetlen egy dolog számít, Ukrajna. Országunk szabadsága, hogy függetlenek legyünk, hogy győzzünk. Ez a mi hazánk, a mi életünk. Isten éltessen, Ukrajna! Dicsőség országunknak" - hangoztatta Zelenszkij.

A vezető azt is hozzátette, az orosz hadsereg csak arra vár, hogy Ukrajna elhanyagolja a front egyes szakaszainak védelmét, hogy azonnal előrenyomulhasson keleten.

Zelenszkij továbbá azt is megerősítette, hogy a 47. ukrán dandár benyomult a Zaporizzsja megyében lévő Robotine faluba, és megszervezte a civilek evakuálását.

Az ukrán hírszerzés pedig arról számolt be, hogy megsemmisítettek egy fontos orosz légvédelmi rendszert a Krímben. Kijev közlése szerint az akció előkészítése fél évig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!