2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Az ukrán elnök elfogadta, hogy Ukrajna NATO-tagsága nem jön létre, amíg annak területén háború zajlik + videó

Megértését fejezte ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miszerint Ukrajna addig nem lesz tagja a NATO-nak, amíg annak területén háború zajlik. Erről Washingtonban Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közös sajtótájékoztatóján beszélt. Az ukrán államfő azt ígérte: Kijev mindent megtesz, hogy meghívást kapjon a NATO-tól.

  • Az ukrán elnök elfogadta, hogy Ukrajna NATO-tagsága nem jön létre, amíg annak területén háború zajlik + videó

Közös sajtótájékoztatót tartott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Jens Stoltenberg Washingtonban.

A NATO főtitkára elmondta, hogy az Ukrajnát érintő döntések, a támogatás növeléséről szólnak.

Stoltemberg szerint az, hogy amerikai rakétákat telepítenek Németországba, erősíti a szövetség védelmi jellegét, valamint fokozza a NATO elrettentő erejét, ami a szervezet megalapításának célja is volt.

Jens Stoltenberg kiemelte, hogy Ukrajna jövője az észak-atlanti szövetségben van és továbbra is támogatják Kijevet. Szerinte ezekkel a döntésekkel a szövetség nem sodródik bele a konfliktusba.

Több finanszírozás, több katonai támogatás, több biztonsági megállapodás és szorosabb együttműködést jelent a NATO-tagság felé. Ez egy nagyon erős csomagot jelent Ukrajna számára. Ukrajna jövője a NATO-ban van. - jelentette ki Stoltenberg. 

Az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy Ukrajna NATO tagsága mindkét fél számára sikert hoz, mert országa erősíti a NATO-t.

Tehát először is nagyon közel vagyunk a célunkhoz. Azt hiszem, a következő lépés a meghívás lesz. Addig nem lesz NATO tag Ukrajna, amíg háború zajlik az országban.- nyilatkozta az ukrán elnök.

Kijev mindent megtesz a jövőben is aszért, hogyha meghívást kap a NATO-tól, a taggá válhasson. -ígérte Volodimir Zelenszkij.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!