2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Az új uniós politikai irányvonaltól tartanak a balliberális erők

Tartanak az Európai Bizottság elnöke által meghirdetett új politikai irányvonaltól az európai balliberális erők. Az Ursula von der Leyen nevével jegyzett reformok egyebek mellett szigorúbb és következetesebb migrációs politikát irányoznak elő, emellett a keresztény értékek megőrzését célozzák. A Zöldek frakcióvezetője eközben azt mondta, hogy nem ért egyet Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki szerint az európai életmód a férfi és nő közötti házasságot, a gyermekáldást és a vasárnapi templomba járást jelenti.

  • Az új uniós politikai irányvonaltól tartanak a balliberális erők

Egyre erősödnek a bevándorláspárti, balliberális tiltakozó hangok Brüsszelben az „európai életmód védelméért" felelős európai bizottsági tárca elnevezése miatt. A migránspártiak azt követelik Ursula von der Leyen új bizottsági elnöktől, hogy változtassa meg a portfólió címét.

Tartalmi szempontból azonban nem lát semmi kivetnivalót az új európai politikai irányvonalban a Momentum EP-képviselője. Donáth Anna ugyanakkor azt mondta: az Ursula von der Leyen bizottsági elnök által jegyzett "European way of life" megnevezés nem szerencsés. Véleménye szerint a menekültpolitikát is szabályozó portfólió szembemegy mindazzal, amit az Unió állampolgárai az európai értékekről gondolnak. Az ellenzők szerint az elnevezés azért is elfogadhatatlan, mert az „szélsőjobboldali" retorikát idéz, azt sugallva, hogy a migránsok fenyegetést jelentenek a kontinens kultúrájára.

Gál Kinga Fideszes EP képviselő szerint az európai értékeket meg kell őrizni és tovább kell adni a következő generációnak. Hidvéghi Balázs Ep-képviselő szerint azért támadják a Bizottság elnöke által képviselt új politikai irányvonalat, mert a balliberális erők egy szigorúbb, konzekvensebb migrációs politikától tartanak.

Jean-Claude Juncker is bírálta utódját. A leköszönő elnök közölte: nem tetszik neki az a gondolat, hogy az európai életmód ellentétes lenne a bevándorlással. A messziről érkezők befogadása ugyanis része az európai életmódnak - tette hozzá.

Philippe Lamberts, a Zöldek frakcióvezetője eközben azt mondta, hogy nem ért egyet Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki szerint az európai életmód a férfi és nő közötti házasságot, a gyermekáldást és a vasárnapi templomba járást jelenti.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!