2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

A Trump–Orbán-találkozó zavarhatja a mélyállami szereplőket

  • A Trump–Orbán-találkozó zavarhatja a mélyállami szereplőket

„A magyar miniszterelnökre mindenki odafigyel. Nemcsak azok, akik szimpatizálnak vele, hanem a politikai ellenfelei is. Őszinte politikus, amit mond, annak mindig súlya van: emiatt különös érdeklődéssel figyelik az egész világon. Sokkal nagyobb politikai súlya lett Magyarországnak, mint amit az ország mérete indokolna, köszönhetően a magyar miniszterelnök politikájának. Ezt jól demonstrálja a mostani találkozó is. A jobboldal – szerte az egész világon – egyfajta sikerreceptet vár a magyar miniszterelnöktől” – mondta a Magyar Nemzetnek Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa.

Mint korábban beszámoltunk róla: Orbán Viktor március 7-én, csütörtökön Washingtonba utazott. A magyar miniszterelnök először Kevin Robertsszel, a legnagyobb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést. Március 8-án, pénteken a magyar miniszterelnök Donald Trump korábbi amerikai elnökkel tárgyal Floridában. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy Orbán Viktor és Donald Trump találkozójának a két legfontosabb napirendi pontja, 

  • hogy hogyan lehet újra békét teremteni Európában, 
  • és hogyan lehet majd visszatérni a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatokban arra a magasságra, ahol ezek a kétoldalú kapcsolatok Trump első elnöki ciklusa alatt voltak. 

Trump és Orbán között működik a kémia

A szakértő szerint Orbán és Trump között „működik a kémia, sok mindenben azonos az álláspontjuk”. A kutató egyetértett a Washington Times hasábjain megjelent állítással, miszerint a két erős vezető találkozása szimbolikus jelentőséggel is bírhat, ugyanis a kettejük vezetői szövetsége a világ színpadán képes lenne megállítani a woke-ideológia előretörését. Fekete Rajmund szerint 

Európa szempontjából azonban a legfontosabb, hogy Donald Trump az az elnök, aki békét tud teremteni a kontinensen.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!