2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Az RMDSZ felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét az ukrajnai magyar szervezetek üldözésére

MTI

2020. december 1., kedd 09:32

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény értesüljön az ukrajnai magyar szervezetek elleni boszorkányüldözésről - közölte kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor mélységes felháborodásának adott hangot amiatt, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat fegyveres kommandósai hétfőn megszállták több kárpátaljai magyar intézmény székhelyét és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a lakását. Az RMDSZ elnöke kinyilvánította szolidaritását Brenzovics Lászlóval, és a kárpátaljai magyar intézmények munkatársaival.

"Bízom benne, hogy nemcsak mi, a Kárpát-medencében élő magyarok tesszük ezt szóvá, hanem a nemzetközi közösség is. (...) Az RMDSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény értesüljön erről a boszorkányüldözésről. A Kárpát-medencében élő magyarokat arra kérem, álljunk ki egy emberként kárpátaljai barátaink mellett, üzenjünk közösen: eddig és ne tovább!" - idézte Kelemen Hunort az RMDSZ közleménye.

 

MTI