2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Az őrült Hitlerhez hasonlították Zelenszkijt

Az ukrán elnököt az őrült Hitlerhez hasonlító emberként ábrázolta legutóbbi cikkében a Times magazin, emlékeztet a volt CIA ügynök, terrorelhárítási szakértő, Larry C Johnson – írja a Magyar Nemzet.

  • Az őrült Hitlerhez hasonlították Zelenszkijt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az őrült Hitlerhez hasonlító emberként ábrázolta legutóbbi cikkében a Time magazin. Erről értekezett a minap a volt CIA-ügynök, terrorelhárítási szakértő, Larry C Johnson is, aki kiemelte, a Time cikke szerint is tévesen messiásnak hiszi magát Zelenszkij.

Festettek egy képet Zelenszkijről, amely a Hitler bunkerben töltött utolsó napjairól szóló Bukás című filmben játszott szereplőre emlékeztetett. Ahogy ott ül, és ordítozik, kiabál az emberekkel. Ezt a képet ábrázolják a Time magazinban

– hívja fel rá a figyelmet a szakértő.

Zelenszkij messiásból lett bukott führer

A Time magazin egy évvel ezelőtt Zelenszkijt reklámozta. Zelenszkij elnök az év embere. Ő volt a 21. század Winston Churchillje. Ő volt George Patton, Franklin Delano Roosevelt, talán maga Jézus Krisztus is egyben. Ő maga volt szinte a messiás

– fogalmazott azzal kapcsolatban Stephen Gardner műsorában Larry C Johnson, a CIA és a Külügyminisztérium Terrorelhárítási Hivatalának veteránja, hogy egy évvel korábban ugyanez a Time magazin mennyire másként láttatta az ukrán elnököt. 

Az ukránoknak nincsenek fegyvereik, nincsenek katonák, hiszen az elmúlt öt hónapban az oroszok mindezt feleresztették, emlékeztet a szakértő. Ukrajna lassú halálának vagyunk szemtanúi, teszi hozzá a volt CIA ügynök.

A NATO és a Nyugat most Izraellel és az ebből fakadó lehetséges világháború kilátásaival van elfoglalva.

Arra a kérdésre, hogy mennyi lehet az ukránok valós vesztesége, a New York Times által előre jelzett 50-70 ezer, vagy azok állnak közelebb a valósághoz, akik 400-500 ezerre teszik az ukrán áldozatok számát, mint például Scott Ritter szakértő vagy Douglas McGregor ezredes is, a szakértő elmondja, hogy Ukrajna nyugati támogatással átfogó félretájékoztatási propaganda műveletet folytat 2022 februárja óta.

Oroszország vesztesnek ábrázolása. Oroszország gyenge. Oroszország inkompetens, tele van alkalmatlan tábornokokkal, katonákkal, sorkatonákkal, akiket fegyverrel kényszerítenek a hadseregbe

– sorolja a szakértő az ukrán propaganda különböző kijelentéseit. 

„Ez a propaganda működött, nagyon hatékonyan működött Ukrajna ellen. Meggyőzte az ukránokat a saját ostobaságukról” – mondja Larry C. Johson. Emlékeztet arra is a szakértő, hogy az ukrán besorozottak átlagéletkora 43 év, ami azt jelenti egyszerűen értelmezve, hogy vannak, akik a nyugdíjas éveik élvezete helyett most a fronton vannak. A veszteségek miatt vannak az ukrán vezetésben feszültségek, teszi hozzá, ahogy arról már mi is írtunk korábban. 

A műsorban szóba kerül, hogy Észak-Korea hadiipari támogatást is ad Oroszországnak. A felvetésre a volt CIA ügynök elmondja, hogy ez valóban igaz, de sokkal nagyobb segítség Oroszország számára, hogy Észak-Korea munkaerővel támogatja az orosz hadiipart. Tehát koreai munkásokkal pótolják az orosz munkaerőhiányt. 

A szakértő emlékeztet, hogy Amerika az elmúlt időben egyre több országgal keveredett konfliktusba, csak közben arról feledkezik meg a politikai vezetés, hogy jelentős, a hadiipar számára is fontos fejlesztéseket, alkatrészeket például Kínából importálnak, mint például az akkumulátorokat, melyek az elektromos maghajtású járművekhez elengedhetetlenek. A szakértő több politikai, katonapolitikai tévedésre is felhívja a nézők figyelmét. Emlékeztet, hogy nem a politikai elit gyermekei harcolnak, hanem az egyszerű, szegény embereket küldik a frontra minden országban. 

A Wagner csoport és a Hezbollah kapcsolata 

A volt CIA ügynök elmondja, hogy a Hezbollahnak egyáltalán nincs szüksége a Wagnerre. A műsorban elemzik az izraeli háborút is, és a szakértő hangsúlyozza a vallási nézetek különbségét, szerinte ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az izraeli-török kapcsolatok változásaira is felhívja a figyelmet a Terrorelhárítási Hivatal egykori vezetője. És arra is, hogy a NATO második legnagyobb hadserege a török, már csak ezért sem szabad figyelmen kívül hagyni a törökök érzelmeit az izraeli-palesztin háborúval kapcsolatban. A beszélgetés végén kitérnek a Törökországnak szállítandó amerikai fegyverekre is.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozójára érkezik (Fotó: MTI/AP/Fermin Rodriguez)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!