2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Külföld

Az orosz erők folytatják Bahmut ostromát

Az orosz erők változatlanul ostromolják a Donyeck megyei Bahmut városát, Herszon és Zaporozzsja térségében pedig egyes területeken a megszállók igyekeznek megteremteni a feltételeket az offenzíva megkezdéséhez - jelentette kedden az ukrán vezérkar.

  • Az orosz erők folytatják Bahmut ostromát

Az ukrán légierő a nap folyamán három csapást mért az orosz haderő gócpontjaira. A rakéta- és tüzérségi egységek eltalálták az egyik csapatösszevonási területet, valamint az oroszok légvédelmi rakétarendszereinek két állását. Kedden az orosz erők egy rakétatámadást és két légicsapást hajtottak végre, továbbá 20-szor lőttek rakéta-sorozatvetőkkel. Az Oroszországi Föderáció fő erőfeszítéseit változatlanul a Harkiv megyei Kupjanszk, Donyeck megyében pedig Liman, Bahmut, Avgyijivka és Sahtarszk irányában tervezett offenzív műveletekre összpontosítja - írta a vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat sajtószolgálata közben arról számolt be, hogy hét ukrán energiablokkot teljesen átállítottak az amerikai Westinghouse üzemanyagának használatára. Az Enerhoatom kiemelte, hogy 2024-től az ukrajnai atomerőművek mind a 15 blokkját ezzel a fűtőanyaggal kívánják ellátni. "Ennek köszönhetően Ukrajna atomenergia-ipara véglegesen függetlenné válik az Oroszországi Föderációtól" - hangsúlyozta a vállalat.

Az Enerhoatom a Westinghouse-szal közösen - az amerikai vállalat technológiáját használva -,nukleáris üzemanyag ukrajnai gyártásának létrehozásán dolgozik. Ez nemcsak az atomerőművek üzemanyag-ellátásának biztonságát javítaná, hanem a fűtőanyag minőségének javulásához is hozzájárulna - tette hozzá az Enerhoatom. Emlékeztetett arra, hogy a nukleáris ellátás diverzifikálásának folyamata 2000-ben kezdődött. "Hosszú és fokozatos folyamat volt, de a befejezését az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború felgyorsította" - tette hozzá az ukrán vállalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!