2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:40

Külföld

Az olaszországi Monfalcone nem kér a migránsokból + videó

Nő a feszültség a bevándorlók és helyeik között Olaszországban. A muzulmánok nem fogadják el, hogy két illegálisan működő mecsetet is bezárattak a hatóságok. Monfalcone hétezres bangladesi közössége az imahelyek azonnali megnyitását követeli. A város polgármestere leszögezte: a szabályokat mindenkinek be kell tartania, így muszlimoknak és a migránsoknak is.

  • Az olaszországi Monfalcone nem kér a migránsokból + videó

Fellázadtak az Olaszországban élő bevándorlók két mecset bezárása miatt. Egyre gyakrabban tapasztalható, hogy az Itáliában letelepedett migránsok mindent megtesznek, hogy ne az olasz szokásoknak és szabályoknak megfelelően éljenek, hanem saját kultúrájuk és vallásuk szerint.

Az észak-olaszországi Monfalconéban újra forr a hangulat. Feszültségek alakultak ki a bevándorlók és a helyiek között. A hétezres muszlim közösség nagyszabású megmozdulásra készül. A bevándorlók ugyanis nem nyugszanak bele, hogy Maria Cisint a város polgármestere november 15-én bezáratott két illegálisan működő mecsetet.

Döntését azzal indokolta, hogy a létesítmények nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak. Azt is kifogásokat, hogy képtelenség volt ellenőrizni milyen prédikációk hangzottak el. Mindkét intézmény eredetileg kulturális központként volt nyilvántartva, de mindenki tudta, hogy mecsetként működött. A polgármester szerint nagy volt a veszélye, hogy rejtett radikalizálódási folyamatok indulnak el az imahelyeken.

Sajtóinformációk szerint a bangladesi bevándorlók december 23-ára hirdettek nagyszabású tüntetést, melyre nem csak Monfalconéból, hanem a környékről is várják a muzulmánokat. Céljuk, hogy újra használhassák a vallási helyeket és hogy eltávolítsák a jelenlegi jobboldali polgármestert, aki számos esetben beavatkozott, hogy megállítsa az iszlámosodást.

A sajtó szerint a bevándorlók megmozdulásának célja az is, hogy megzavarják a karácsonyi készülődéseket, az ünnep előtt felforgassák a várost. Maria Cisint Monfalcone polgármestere hangsúlyozta, az iszlám országokban azonnal letartóztatnák és bebörtönöznék azokat az olaszokat, akik az érvényben lévő jogszabályok ellen tüntetni próbálnának.

A Liga politikusa ígéretet tett, hogy amíg ő a város vezetője addig megköveteli a jogszabályok betartását és mindent megtesz, hogy véget vessen az egyre erőszakosabb iszlámosodási folyamatoknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!