2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:00

Külföld

Az olaszországi jobboldali pártok is csatlakozhatnak az alakuló európai patrióta frakcióhoz + videó

Az olasz kormánypárt szenátora szerint az olasz és magyar jobboldal tudja hogyan kell együtt dolgozni Európában, így az alakuló Patrióták Európáért csoporttal is együtt tudnak majd működni. A LIGA képviselője szerint ha nem veszik figyelembe a választók akaratát Brüsszelben, az a demokrácia hiányát jelzi.

  • Az olaszországi jobboldali pártok is csatlakozhatnak az alakuló európai patrióta frakcióhoz + videó

Az olasz politikát is felbolygatta, hogy az Orbán Viktor nevével fémjelzett jobboldali Patrióták Európáért csoportba mely pártok lépnek be. A legnagyobb olasz kormánypárt szenátora szerint a jobboldali pártok mindenképpen együtt tudnak dolgozni az Európai Parlamentben.

„Nem hiszem, hogy Giorgia Meloni pártjának, az Európai Konzervatívoknak és Reformereknek árthat az új Patrióta frakció megalakulása. Sok kérdésben jól ki fogunk jönni és együtt fogunk dolgozni. Megszoktuk már hogy együtt dolgozunk Európában" - mondta a szenátor.

Matteo Salvini az olasz jobboldali liga vezetője a Hír TV kérdésére, miszerint fennáll-e a lehetősége, hogy ők is csatlakoznak a csoporthoz azt válaszolta, hogy dolgoznak rajta. Pártja képviselője pedig úgy fogalmazott, ha Európában nem veszik észre a jobboldali szavazók akaratát is, az a demokrácia hiányára utal Brüsszelben.

"Az európai helyzet nagyon hasonlít arra, ami Olaszországban a választások után kialakult. A demokrata párt vagy az európai baloldal elveszti a választásokat mégis mindent megtesz, hogy kormányon maradjon. Aminek tanúi vagyunk az, hogy akik a zöldekkel és a szocialistákkal együtt kormányoztak, vétót emelnek a jobboldali, győztes politikai erőkkel szemben. Az a félelmünk, hogy van egy megállapodás a jobboldal kirekesztésére, ami az európai demokrácia hiányának fokmérője”- jelentette ki a Lega képviselője.

Matteo Salvini a napokban többször is elmondta, hogy egy ideje már foglalkoztatja egy új, hazafias európai csoport kérdése, amely erőteljesebben tudja képviselni a jobboldali választók akaratát. Hozzátette: ebben azonban nincs helye Ursula von der Leyen-nek és azoknak, akik az utóbbi években tönkre tették az európai gazdaságot és családokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Véres lövöldözés történt Kentucky államban

Véres lövöldözés történt Kentucky államban

Az egyesült államokbeli Kentucky államban négy ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy lövöldözésben szombaton hajnalban egy lakónegyedben, később maga a támadó is életét vesztette.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!