2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Az olasz vállalkozók a kormánnyal együtt szeretnének irányváltáltást az uniós zöldpolitikában + videó

Abban reménykednek, hogy az Európai Unió végre nagyobb figyelmet fordít majd saját állampolgáraira, vállalkozásaira és munkavállalóira.

  • Az olasz vállalkozók a kormánnyal együtt szeretnének irányváltáltást az uniós zöldpolitikában + videó

"Katasztrofális, meg fogjuk változtatni”. Így reagált Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Ursula Von Der Leyen zöldpolitikájára. Hozzátette halasztani kell a bizottsági elnök által lefektetett ökológiai átmenet határidejét. A kormányfő szerdán az Olasz Iparosok Szövetségével találkozott és egyetértettek abban, hogy megfelelő határidőket és könnyített környezetvédelmi politikát kell lefektetnie az uniónak, különben komoly bukás következhet be. Emanuele Orsini a szövetség elnöke hangoztatta, a Green Deal tele van hibával, csődöt jelenthet. Meloni megköszönte az Iparszövetség elnökének, hogy nyíltan szólt a tragikus következményekről. Nem is csoda, hiszen a zöldpolitika ideológiai elvektől vezérelt. Az olasz miniszterelnök úgy fogalmazott, nem tartja intelligens stratégiának. Azt is hangsúlyozta, aki Európa barátja, annak bátran fel kell emelnie szavát mindaz ellen, ami nem működőképes. Adolfo Urso Made in Italy, azaz az olasz termékekért felelő tárcavezető kiemelte rémálomnak bizonyult az európai vállalkozások és munkavállalók számára a zöldpolitika éppen ezért komoly átalakításra szorul. Az olasz kormány Green Deal elleni fellépésének első tesztje az autóipar lehet. A lépést pedig Adolfo Urso, az olasz termékekért felelős miniszter fogja megtenni. Azzal a kéréssel fordul az EU-hoz, hogy haladéktalanul kezdeményezzenek vitát az akkumulátoros autókra való átállás időzítésének és módszereinek felülvizsgálatáról és ne 2026-ban, ahogy a rendelet eredetileg előírja. Ezt a javaslatot, 26-án a Versenyképességi Tanács elé terjeszti."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hezbollah-vezér: Izrael minden határon túlment

Hezbollah-vezér: Izrael minden határon túlment

Izrael minden határon túlment a távközlési eszközök tömeges felrobbantásával Libanonban - jelentette ki csütörtökön Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom vezetője, miután milíciájának számos tagja is megsebesült a robbanásokban.
Brüsszel bevándorlóországgá tenné Magyarországot

Brüsszel bevándorlóországgá tenné Magyarországot

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné - jelentette ki az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Facebook-oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!