2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hogyan csináljunk rossz filmet 11:05

Külföld

Az olasz rendőrség nőket prostitúcióra kényszerítő nigériai embercsempész bandát leplezett le

A Líbia és Olaszország közti migrációs útvonalon munka ígéretével szállította Európába a prostitúcióra kényszerített nőket az a nigériai bűnszervezet, amelynek tíz tagját vette őrizetbe a szicíliai rendőrség pénteken az "Ígéret földje" elnevezésű hatósági akció során.

  • Az olasz rendőrség nőket prostitúcióra kényszerítő nigériai embercsempész bandát leplezett le

Catania város rendőrsége hat nő és négy férfi őrizetbe vételét rendelte el. Mindannyian nigériai állampolgárok, többségüket Szicíliában, másokat az észak-olasz Veneto és Piemonte tartományban vettek őrizetbe.

Nigéria, Líbia, Olaszország és más európai országok között működő prostitúciós hálózat leleplezéséről számolt be Catania ügyésze a sajtónak hangsúlyozva, hogy a vádak között szerepel az emberkereskedelem és az illegális bevándorlás elősegítése is.

A rendőrségi vizsgálat egy fiatalkorú nigériai lány beszámolója alapján kezdődött el, aki 2017 áprilisában másik 433 migránssal az Aquarius nevű hajóval érkezett meg Catania kikötőjébe. Az Sos Mediterranee civilszervezet hajója a migránscsoportot Líbia vizein vette fedélzetére.

A fiatal nő egy tizennyolc év alattiaknak fenntartott védett táborba került Szicíliában, ahonnan mégis nyoma veszett. Mint kiderült, a nigériai bűnszervezet Szicíliában élő vezetője vitte el a lányt a táborból, és prostitúcióra kényszerítette számos más fiatal nigériai nővel együtt.

A nőket szervezett módon szállították Nigériából először Líbiába, majd innen a tengeri migrációs útvonalon keresztül Olaszországba és Európa más államaiba. A nőknek és családjaiknak munkalehetőséget ígértek, ezért cserébe a bűnszervezet 25 ezer és 30 ezer euró közötti összeget kért, amelyet a nőknek érkezésük után le kellett "dolgozni".

A többnyire nigériai falvakból származó fiatal nőket vudu-szertartással kényszerítették engedelmességre arra kötelezve őket, hogy nem próbálkoznak szökéssel, nem fordulnak a hatóságokhoz, és ledolgozzák "adósságukat".

A szicíliai rendőrség nyolc hónapon át tartotta megfigyelés alatt a szervezetet, amelynek a Messina városban élő egyik vezetőjét is sikerült őrizetbe venni. A lehallgatott telefonbeszélgetésekben a banda tagjai úgy beszéltek a nőkről, mintha járművek adásvételéről vagy működtetésről lett volna szó. A hatóságok szerint a szervezet több mint egy millió eurót utalt át Nigériába, ahol ingatlanokba fektetett be. Tizenöt fiatal nőt sikerült kiszabadítani a hálózat kezéből.

Tavaly szintén a szicíliai rendőrség a Balance fedőnevű akcióban öt nigériait tartóztatott le migránscsoporttal érkezett nők prostitúcióra kényszerítése miatt.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!