2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Az olasz parlament elfogadta az illegális mecsetek szabályozására való törvényjavaslatot + videó

Az olasz parlament elfogadta az illegális mecsetek szabályozására való törvényjavaslatot, amit ezután a szenátusnak is jóvá kell hagynia.

  • Az olasz parlament elfogadta az illegális mecsetek szabályozására való törvényjavaslatot + videó

A törvény értelmében a muszlim hitűeknek is be kell tartaniuk az urbanisztikai szabályokat és csak az arra kialakított és engedélyezett helyeken lehet közösségi tereket kialakítani. Olaszországban jelenleg 12 hivatalos mecset működik, azonban megbecsülni is nehéz az engedély nélküliek számát.

Olaszországban megszaporodtak az engedély nélküli mecsetek, amelyeket sokszor garázsokban, raktárakban vagy kulturális központokban rendeztek be. A jelenség kizárólag az iszlámot érinti, amely az egyetlen felekezet, amely eddig nem tudott megegyezni az állammal. De most zöld utat kapott az olasz parlamentben az Olasz Testvériség törvényjavaslata, amely az imahelyek korlátozását irányozza elő.

A baloldal szerint a készülő törvény megosztottsághoz fog vezetni és még több problémát vet fel.

Olaszországban 12 hivatalos mecset működik és az ország északi részén több is épül jelenleg. Főként azokban a városokban, ahol baloldali a vezetés.

Az engedély nélküli imahelyek száma több ezerre tehető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!