2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Az olasz kormány nem érez felelősséget, amiért beengedték a terroristát Európába

Hír TV

2020. november 6., péntek 15:15, frissítve: péntek 17:50

Nem érzi felelősnek magát az olasz kormány, amiért beengedtek egy terroristát Európába. Az október végi nizzai merénylet elkövetője Lampedusán szállt partra szeptember végén, a bevándorláspárti Ötcsillag Mozgalom azonban a HírTV-nek úgy nyilatkozott: kitartanak migrációs politikájuk mellett.

Sokkolták az olaszokat az elmúlt hetek európai terrorcselekményei. A Nizzában véghezvitt brutális merénylet elkövetője egy migránsokat szállító hajóval érkezett szeptember 20-án Lampedusára. Két hétig karanténban volt, majd a pugliai Bari egyik menekülttáborába helyezték át. A regisztrációt követően a hatóságok kiutasították az országból, ennek ellenére zavartalanul jutott el Franciaországba.

A félelem és bizalmatlanság lett úrrá Rómán - mondták el a HírTV tudósítójának az olasz főváros lakosai.

Az állampolgárok rettegése azonban úgy tűnik, nem rázza fel az olasz kormányt. Tudósítónk azon kérdésére, hogy a kabinet felelősnek érzi-e magát a történtekért, az Ötcsillag Mozgalom kitérő választ adott.

A bevándorlásellenes Olasz Testvérek ellenzéki párt már évek óta figyelmezteti a baloldali liberális kormányt a migránsokkal együtt beszivárgó iszlám radikálisokra.

Az Olasz Testvérek szenátora a HírTV-nek azt mondta: Európa azért vált sebezhetővé, mert megtagadta önmagát.

Miközben az Olaszországban tartózkodó terroristák zavartalanul mozognak, a Liga párt elnökének azért kell bíróság elé állnia, mert megpróbálta megakadályozni a migrációt.

Matteo Salvini Facebook üzenetben mutatott rá, hogy a Giuseppe Conte kormány a járvány miatt a szicíliaiakat bezárja, miközben az elmúlt napokban több ezer illegális bevándorló akadályok nélkül léphette át a sziget kikötőit.

A politikus hangsúlyozza: ha az olaszok be vannak zárva, akkor a korlátozó intézkedések vonatkozzanak azokra is, akik illegálisan kötnek ki az olasz partoknál.

Hír TV