2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Az olasz kormány nem érez felelősséget, amiért beengedték a terroristát Európába

Nem érzi felelősnek magát az olasz kormány, amiért beengedtek egy terroristát Európába. Az október végi nizzai merénylet elkövetője Lampedusán szállt partra szeptember végén, a bevándorláspárti Ötcsillag Mozgalom azonban a HírTV-nek úgy nyilatkozott: kitartanak migrációs politikájuk mellett.

  • Az olasz kormány nem érez felelősséget, amiért beengedték a terroristát Európába

Sokkolták az olaszokat az elmúlt hetek európai terrorcselekményei. A Nizzában véghezvitt brutális merénylet elkövetője egy migránsokat szállító hajóval érkezett szeptember 20-án Lampedusára. Két hétig karanténban volt, majd a pugliai Bari egyik menekülttáborába helyezték át. A regisztrációt követően a hatóságok kiutasították az országból, ennek ellenére zavartalanul jutott el Franciaországba.

A félelem és bizalmatlanság lett úrrá Rómán - mondták el a HírTV tudósítójának az olasz főváros lakosai.

Az állampolgárok rettegése azonban úgy tűnik, nem rázza fel az olasz kormányt. Tudósítónk azon kérdésére, hogy a kabinet felelősnek érzi-e magát a történtekért, az Ötcsillag Mozgalom kitérő választ adott.

A bevándorlásellenes Olasz Testvérek ellenzéki párt már évek óta figyelmezteti a baloldali liberális kormányt a migránsokkal együtt beszivárgó iszlám radikálisokra.

Az Olasz Testvérek szenátora a HírTV-nek azt mondta: Európa azért vált sebezhetővé, mert megtagadta önmagát.

Miközben az Olaszországban tartózkodó terroristák zavartalanul mozognak, a Liga párt elnökének azért kell bíróság elé állnia, mert megpróbálta megakadályozni a migrációt.

Matteo Salvini Facebook üzenetben mutatott rá, hogy a Giuseppe Conte kormány a járvány miatt a szicíliaiakat bezárja, miközben az elmúlt napokban több ezer illegális bevándorló akadályok nélkül léphette át a sziget kikötőit.

A politikus hangsúlyozza: ha az olaszok be vannak zárva, akkor a korlátozó intézkedések vonatkozzanak azokra is, akik illegálisan kötnek ki az olasz partoknál.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!