2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Külföld

Az olasz képviselőház megszavazta a migrációs törvények módosítását

Az olasz alsóház többsége megszavazta a Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter által bevezetett migrációs csomag módosítását. A következő lépcsőfok a szenátusi voksolás lesz, amelynek végső határideje december 20-a. A kormány marakodása és a migrációs politika erőltetése súlyos károkat okoz az országnak nyilatkozta a Hír TV-nek Matteo Salvini, a Liga elnöke.

  • Az olasz képviselőház megszavazta a migrációs törvények módosítását

A Matteo Salvini vezette ellenzéki Liga párt képviselői a szavazás elején nagy méretű transzparenst tartottak a magasba az ülésteremben

„Stop az illegális bevándorlási törvényre” felirattal.

A képviselőház végül 279 igen és 232 nem szavazattal elfogadta a volt belügyminiszter Matteo Salvini nevével fémjelzett migrációs-biztonsági törvénycsomag módosítását.

A kormány marakodása és a migrációs politika erőltetése súlyos károkat okoz az országnak

 - nyilatkozta a Hír TV-nek Matteo Salvini, a Liga elnöke.

A Liga elnöke hangsúlyozta:

a politikai csatározások ideje lejárt. Az országnak gyors döntésekre és azonnali segítségre van szüksége.

Matteo Salvini kiemelte: az ország jövőjére vonatkozó fontos kérdésekben, mint, amilyen például a helyreállítási alap felhasználása, nem egy bizottságnak, hanem a parlamentnek kellene döntenie.

A Liga elnöke szerint a költségvetési vita jelentheti a Conte-kormány végállomását.

Matteo Salvini úgy fogalmazott: amennyiben kormányválság alakulna ki, akkor egy demokratikus országnak megfelelően szabad választásokra lenne szükség.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!