2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Az olasz képviselőház megszavazta a migrációs törvények módosítását

Hír TV

2020. december 10., csütörtök 17:12

Az olasz alsóház többsége megszavazta a Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter által bevezetett migrációs csomag módosítását. A következő lépcsőfok a szenátusi voksolás lesz, amelynek végső határideje december 20-a. A kormány marakodása és a migrációs politika erőltetése súlyos károkat okoz az országnak nyilatkozta a Hír TV-nek Matteo Salvini, a Liga elnöke.

A Matteo Salvini vezette ellenzéki Liga párt képviselői a szavazás elején nagy méretű transzparenst tartottak a magasba az ülésteremben

„Stop az illegális bevándorlási törvényre” felirattal.

A képviselőház végül 279 igen és 232 nem szavazattal elfogadta a volt belügyminiszter Matteo Salvini nevével fémjelzett migrációs-biztonsági törvénycsomag módosítását.

A kormány marakodása és a migrációs politika erőltetése súlyos károkat okoz az országnak

 - nyilatkozta a Hír TV-nek Matteo Salvini, a Liga elnöke.

A Liga elnöke hangsúlyozta:

a politikai csatározások ideje lejárt. Az országnak gyors döntésekre és azonnali segítségre van szüksége.

Matteo Salvini kiemelte: az ország jövőjére vonatkozó fontos kérdésekben, mint, amilyen például a helyreállítási alap felhasználása, nem egy bizottságnak, hanem a parlamentnek kellene döntenie.

A Liga elnöke szerint a költségvetési vita jelentheti a Conte-kormány végállomását.

Matteo Salvini úgy fogalmazott: amennyiben kormányválság alakulna ki, akkor egy demokratikus országnak megfelelően szabad választásokra lenne szükség.

Hír TV