2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Az iraki kormány több mint háromszáz halálbüntetést hagyott jóvá

Több mint 340 halálbüntetést hagyott jóvá az iraki "vezetés", jórészt terrorizmussal összefüggő ügyekben - idézte az iraki elnöki hivatal közleményét vasárnap az asz-Szumaríja hírtelevízió.

  • Az iraki kormány több mint háromszáz halálbüntetést hagyott jóvá

Az elnöki hivatal hangsúlyozza, hogy a jogerős iraki bírósági ítéleteket azután "ratifikálták", hogy alaposan, a hatályos jogi normáknak és az alkotmánynak megfelelően megvizsgáltak minden egyes bírósági döntést, amely ellen fellebbezni már nem lehet, és az elítélt kegyelemben sem részesíthető.

Irak 2017 végén hirdetett katonai győzelmet az Iszlám Állam terrorszervezet "kalifátusa" felett. Az iraki bíróságok azóta több száz halálos ítéletet róttak ki, amelyeket Barhám Száleh elnöknek kell jóváhagynia. Külföldi, így francia és belga állampolgárok is vannak az elítéltek között.

Jogvédők gyakran bírálják a bagdadi vezetést a halálbüntetések miatt. Tavaly mintegy száz elítéltet végeztek ki Irakban, ami megközelítőleg hetede volt a világon végrehajtott halálos ítéleteknek.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!