2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Az illegális bevándorlást védi az Európa Tanács jelentéstevője

Mintegy 40 illegális bevándorló vesztette életét Tunézia és a Kanári-szigetek közelében. Az Európa Tanács szerint az uniós országok migrációs politikája veszélyezteti a tengeren érkező migránsokat. A nemzetközi szervezet az emberi jogokat hangsúlyozta a menedékkérők esetében, azt azonban már nem, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani.

  • Az illegális bevándorlást védi az Európa Tanács jelentéstevője

Helikopterről pásztázzák a tengert az olasz hatóságok. Tunézia közlében mintegy 40 migráns fulladt vízbe. 165 ember azonban sikerült kimentenie a parti őrségnek.

Illegális bevándorlókat vett a fedélzetére egy spanyol hajó is a Kanári-szigeteknél. 49 embert élve egyet holtan találtak az Atlanti-óceánon. A menekültek közül 14 kiskorúnak mondta magát. A legyengült emberek közül többeket kórházba kellett vinni.

A nyílt vízen naponta ismétlődnek a hasonló jelenetek. Sem a koronavírus járvány, sem a veszélyes tengeri út nem tartja vissza a migránsokat attól, hogy átkeljenek a Földközi-tengeren.

A spanyol belügyminisztérium adatai szerint csak az idén eddig 2300 fekete-afrikai érkezett a Kanári-szigetekre. Ez nyolcszorosa a 2019-es statisztikának.

Míg a kontinens frontországainak hatóságai a határok védelmével vannak elfoglalva, addig az Európa Tanács jelentéstevője az illegális migrációról készített értékelést.

A boszniai szerb Dunja Mijatovics a bevándorlók védelméről szóló beszámolójában elmarasztalta az európai országokat, mivel szerinte azok olyan politikát folytatnak, amely nem védik meg a veszélyes útvonalon érkező menekülteket.

Ezen túlmenően a jelentéstevő olyan intézkedésekre szólította fel az európai országokat, amelyek az emberi jogi szempontokat helyezik előtérbe a tengeren átkelő migránsok

kezelésével kapcsolatban. A jelentés szerint ilyen például a legális bevándorlási lehetőségek megkönnyítése.

Dunja Mijatovics arra vonatkozóan azonban nem tett utalást, hogy a menedékkérőknek be kellene tartaniuk az adott országok törvényeit.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!