2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 11:00

Külföld

Az igazgató szerint váratlanul történt a tragédia Székelyudvarhelyen + videó

Eltemették a székelyudvarhelyi iskolaomlás 17 éves áldozatát. A hétfői tragédiának nem volt előjele - ezt a Tamási Áron Gimnázium igazgatója jelentette ki. Laczkó György szerint az eset másodpercek alatt történt, a romok alá szorult diákoknak esélyük sem volt a menekülésre.

  • Az igazgató szerint váratlanul történt a tragédia Székelyudvarhelyen + videó

Döbbenten állnak Székelyudvarhelyen a hétfőn leomlott Tamási Áron Gimnáziumban történt tragédia után. Egy fiatal fiú meghalt, és hárman megsérültek, egyikük súlyosan. Már letartóztatták a feltehetően az omlást okozó munkálatokat végző cég ügyvezetőjét.

Az iskola igazgatója szerint a tragédiának nem volt előjele.

"Semmilyen előzetes jelt nem észlelt tudomásunk szerint senki. Nekünk nem közöltek soha semmit, hogy bármi baj lenne. Azon túl, hogy reggel a tanulók mondták, hogy jönnek a gépekkel, ásnak, tehát zaj volt, hasonlók. Tehát ilyen nem történt" - mondta Laczkó György.

Az elmúlt napokban számtalan felajánlás érkezett az intézménynek és az áldozatok családjának. Orbán Viktor miniszterelnök a Hír Tv kérdésére megerősítette: a magyar kormány is vizsgálja a lehetőséget: hogyan tud segíteni.

"Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes úr kapott egy felkérést a kormánytól, hogy álljon rendelkezésre, és minden lehetséges kormányzati eszközt adjon meg az érintett iskola dolgozóinak, meg az iskolának magának is, hogyha a helyi források nem lennének elegendőek, tehát remélem, hogy Semjén Zsolt hamarosan majd részletekről is be tud számolni" - tette hozzá az iskola igazgatója.

Az iskolaomlásban megsérült diákok állapota stabil. A tragédia halálos áldozatát, a 17 éves Dávidot csütörtökön temették el szülőfalujában, Farkaslakán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

A Budapestet csődközelben juttató főpolgármester rekordot ért el, mivel még soha ennyi hatósági nyomozás nem volt fővárosi ügyekben, mint a regnálása alatt – írja a Metropol.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!