2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:50

Külföld

Az európaiak szerint, a háború tárgyalások útján fog véget érni

  • Az európaiak szerint, a háború tárgyalások útján fog véget érni

Míg az ukránok többsége úgy véli, hogy Kijev meg fogja nyerni a háborút az orosz csapatokkal szemben, az európaiak szkeptikusabbak, írja az ukrán Unian.

A Politico szerint ezt bizonyítja a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) szerdán közzétett tanulmánya, melyben 14 uniós ország polgárait kérdezték meg arról, hogy mit gondolnak az ukrajnai konfliktusról.

Kiderült, az európaiak inkább úgy vélik, hogy Ukrajna nem fogja legyőzni Oroszországot a csatatéren – a megkérdezettek mintegy harmada-fele úgy gondolja, hogy a háború tárgyalásos rendezéssel fog végződni, míg a válaszadók 31 százaléka orosz győzelmet tart valószínűnek.

A megkérdezett uniós országok közül csak Észtországban volt magasabb – 38 százalék – azoknak a válaszadóknak az aránya, akik szerint Ukrajna győzni fog.

Ezzel szemben az ukránok többsége (58 százalék) továbbra is bízik abban, hogy csapataik győzni tudnak, és továbbra is számíthatnak nemzetközi szövetségeseik támogatására. Az ukránok mindössze egy százaléka hisz abban, hogy Oroszország megnyeri a háborút, míg 30 százalékuk a tárgyalásos rendezést tartja a legvalószínűbb eredménynek.

A NATO vezetői nem valószínű, hogy a tagállamok lakossága körében „támogatásra találnak a csapatok bevetéséhez”. Az ezt az ötletet támogatók aránya mindössze négy és 22 százalék között mozog a különböző országokban.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!