2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Emlékezzünk együtt! - Orbán Viktor ünnepi beszéde

Következik:

Paláver 16:05

Külföld

Az Európai Parlamentben is megemlékeznek az ’56-os forradalomról Strasbourgban + videó

Az Európai Parlamentben is megemlékeznek az ’56-os forradalomról Strasbourgban. Igaz, nem mindenki ugyanazzal a tiszteletteljes felhanggal. Dobrev Klára és párttársa ugyanis „fotó-akciót” szervezett az EP-be, nem fukarkodva az aktuálpolitikai vonatkozásokkal.

  • Az Európai Parlamentben is megemlékeznek az ’56-os forradalomról Strasbourgban + videó

Úgynevezett „fotó-akciót” jelentett be mára az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Dobrev Klára itt a strasbourgi európai parlamentben, aki szocialista képviselőtársával, Molnár Csabával, és Helmut Brandstätter Renew Europe-os képviselőtársával rendezte az eseményt.

Az installációt elviekben 11:45-re hirdették ide az ülésterem elé, a hátunk mögé.

A rögtönzött rendezvényt Deutsch Tamás patrióta képviselő egy tegnap megjelent posztban „megemlékezésnek álcázott ízléstelen politikai akciónak” nevezte, aktuálpolitikai kérdést csinálva az ’56-os eseményekből. Dobrevék meghívójában ugyanis az állt:

„Ez különösen aktuális most, amikor az Orbán-rezsim azt állítja, hogy Magyarország nem állt volna ellen az orosz inváziónak.” Az invitálásban az is áll: 1956-os transzparensek és jelszavak nyomatát biztosítják a képviselők számára.

Deutsch Tamás közösségi médiaposztjában azt írja: az a Dobrev Klára szervezkedik, akinek a nagyapja kommunista pártvezetőként irányította az 1956 utáni megtorlásokat. Szintén Dobrev Klára az, akinek a férje, Gyurcsány Ferenc 2006 októberében miniszterelnökként az ellene tüntető magyar polgárokra rendőrattakot vezényelt.

Szintén ezekben a percekben beszél az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola az ’56-os magyar forradalomról és szabadságharcról, ha lesz lehetőségünk, erről egy későbbi híradóban számolunk majd be.

Ami még ma várható, az a Patrióták 14:30-as sajtótájékoztatója itt a strasbourgi EP-ben, melyet a napokban vitatott migrációs paktum, és az EU jövő évi költségvetése kapcsán tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!