2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.

  • Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Partizán: Tervezel fellépni a politikai porondra?

Magyar Péter: Ez szerintem még viccnek is rossz, tehát nem gondolom, hogy nekem erre bármilyen lehetőségem lenne...

– erről még februárban beszélt Magyar Péter, de alig négy hónap alatt nagyot fordult a világ: nem csak a Tisza Párt alelnöke lett, de ő lett a párt EP-listavezetője is.

Magyar Péter a Telexnek: …nyilatkoztam már korábban, hogy az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be.

Bár többször is azt hangoztatta, hogy nem veszi fel mandátumát, most azonban mégis meggondolta magát.

Közösségi oldalán indított szavazást követői között, hogy beüljön-e az Európai Parlamentbe, ezt több szimpatizánsa szóvá is tette neki.

Magyar Péter ráadásul úgy akar munkát vállalni az EP-ben, hogy a képviselőséget nemrég a legnagyobb kamuállásnak nevezte havi 20 ezer euróért – írja a Mandiner.

A lap szerint Magyar erről chatelt még 2023 nyarán az egyik barátjával. Ismerőse azért hozta nyilvánosságra az üzenetet, mert felháborította, hogy miközben Magyar az egész kampányban „politikai megváltóként” próbált tetszelegni, saját EP-listát indított sőt, ő vezette azt. A Mandiner szerint eközben néhány hónapja még nagyon sarkos véleménye volt a brüsszeli munkáról, gyakorlatilag semmibe nézte.

Az azonban már biztosnak vehető, hogy mégis EP-képviselőként folytatja a munkát, legalábbis követői erről döntöttek hétfő estig.

Magyar Péterék az Európai Néppárt parlamenti frakciójához szeretnének csatlakozni. Ahhoz a frakcióhoz, ahonnan a nagyobbik kormánypárt 2021-ben távozott, indoklásuk szerint azért, mert többek között az EPP szakított a hagyományos konzervatív és keresztény értékrenddel.

Magyar Péter múlt hét pénteken találkozott Manfred Weberrel, aki később újságíróknak úgy nyilatkozott: nyitva áll az ajtó Magyar Péterék előtt. Magyar Péter végül kedden találkozik a néppárti vezetőkkel, és részt vesznek a néppárti frakció ülésén is.

Eközben új helyről kapott támogatót Magyar Péter: Márki-Zay Péter a Telexen beszélt arról, hogy egy ellenzéki pártnak kellene indulnia 2026-ban.

Pillanatnyilag a Tisza az egyetlen akinek el kellene indulni az ellenzék részéről – Márki-Zay Péter hozzátette, azt Magyar Péterre bízzák, hogyan tudja az ellenzéki pártokat beállítani a pártja mögé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

Izrael pénteki bejrúti légicsapása bizonyítja, hogy nem törődik a közte és a Hezbollah közötti tűzszünet elérését célzó nemzetközi erőfeszítésekkel - jelentette ki Nadzsib Mikáti libanoni ügyvivő miniszterelnök, miután az izraeli hadsereg az Iránból támogatott Hezbollah síita milícia központi parancsnokságának épületét támadta Dahíja városrészben.
Békét szorgalmazott Ferenc pápa + videó

Békét szorgalmazott Ferenc pápa + videó

Ferenc Pápa Leubenben tartott beszédében arra buzdított a híveket, hogy tágítsák tovább határaikat és legyenek igazság keresők. Az egyházfő 46. apostoli útját holnap Brüsszelben folytatja, ahol egyházi személyekkel találkozik a katedrálisban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!