2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Esős vasárnap 13:05

Külföld

Az Európai Bizottság támogatná a nyugat-balkáni bővítést

Az Európai Bizottság komolyan gondolja a nyugat-balkáni bővítést, és azt is, hogy a térségnek Európában van a helye. Ezt nyilatkozta a szomszédság- és bővítéspolitikai biztos a Hír Televíziónak Brüsszelben. Várhelyi Olivér bejelentette, Brüsszel 9 milliárd euróval támogatná a régió gazdasági felzárkóztatását, amelyhez további befektetők csatlakoznának.

  • Az Európai Bizottság támogatná a nyugat-balkáni bővítést

Nem csak erősíteni kell a Nyugat-Balkán pozícióját Európában, hanem a térség stabilitását is biztosítani kell. Évek óta ez a magyar kormány álláspontja.

Egyrészt azért, hogy az integráció révén a balkáni államok a Közösség részévé váljanak, másrészt pedig azért, mert a térség államai kulcsszerepet játszanak a migráció feltartóztatásában.

Miután a bevándorlók évek óta több útvonalon érkeznek Görögország felől Horvátország és Magyarország határaihoz, a balkáni országok szerepe jelentősen felértékelődött.

Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért felelős biztosa azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy már Brüsszel is komolyan gondolja a nyugat-balkáni bővítést.

Várhelyi Olivér bejelentette, hogy

a Bizottság komoly összeggel támogatná a nyugat-balkáni országok gazdasági felzárkóztatását.

A magyar biztos hozzátette, minél nagyobbra szeretnék növelni a pénzügyi csomagot, ezért arra kérik a befektető tagállamokat, hogy hangolják össze programjukat Brüsszellel.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!