2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Az európai államok többsége lezárta sípályáit a külföldi turisták előtt

Síelni koronavírus-járvány idején? A kérdés megosztja még a sportág szerelmeseit is, nemhogy a kívülállókat. Sokakat foglalkoztat most ez a téma Európa-szerte. A kontinens országainak többsége elzárkózik attól, hogy megnyissa a külföldi turisták előtt a síparadicsomokat, de többen még a belföldi forgalmat is korlátozzák.

  • Az európai államok többsége lezárta sípályáit a külföldi turisták előtt

Több száz brit turista szökött meg a karantén elől egy svájci síközpontból vasárnapra virradóra Verbierben A szállodakomplexum vezetősége szombaton karantént rendelt el az Egyesült Királyságból érkezők számára a koronavírus brit mutációja miatt. A 420 brit vendég közül 50-en azonnal távoztak, hétfőre pedig már csak pár tucatnyian maradtak a szállodában. A családok és baráti társaságok közül többet azóta már Franciaországban azonosították. A ferbir-i turisztikai központ menedzsere arról beszélt, hogy nem mindenki távozott illegálisan.

A legtöbb svájci kantonban már bezártak a sípályák, mivel karácsony előtt megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma.

Megrohanták a síelni és szánkózni vágyó németek az ország síközpontjait a karácsonyi ünnepek végével annak ellenére, hogy Németország hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy megállítsa a koronavírus-járvány terjedését. Az emberek arról beszéltek, betartják a szabályokat.

Németországban Franciaországhoz és Olaszországhoz hasonlóan a kormány már korábban elrendelte a sípályák bezárását. Ezek az országok így nem tudnak síelőket fogadni. Ha valaki mégis saját szakállára átutazna egy szomszédos országba, hogy szenvedélyének hódoljon, akkor az azzal számolhat, hogy hosszú időre karanténba kerül.

Ráadásul sok helyen nincsenek nyitva a szállodák, a hütték, az éttermek és nem működnek a felvonók sem. Ausztriában a sípályák kinyithattak, azonban csak a környékbeliek használhatják őket. Így is hatalmas tömeg volt a pályákon, többet még a hétvégén be is zártak emiatt a hatóságok. Februárban az osztrák síparadicsomokból külföldi turisták százai fertőződhettek meg koronavírussal, majd hazatértek és megfertőztek másokat is.

Megengedőbbnek bizonyultak az ukrán hatóságok. Vasárnap hatalmas tömeg volt a Kárpátok kedvelt síterepein, például a Polijantszia - síközpontban. Az itteni szállók 80 százalékos foglaltsággal üzemelnek jelenleg. Az európai trendekkel ellentétben Kijev nem korlátozta állampolgárai szabad mozgását Karácsony és Újév között. Nem zárták be a hoteleket sem annak ellenére, hogy az országban nem ritka a napi tízezer új fertőzött.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!