2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Az Észak kalifátusa

„Svédország az észak kalifátusa lett” – ezt írta ki közösségi oldalára a Svédországban élő magyar evangélikus lelkész, Knézy Iván. Az, hogy vállalta véleményét, komoly felháborodást keltett a liberális vezetésű északi országban, még a közszolgálati rádió és tévé is foglalkozott az üggyel, az illetékes egyházi hatóság pedig azonnali vizsgálatot indított. A Svédországban élő magyar tiszteletessel készült videóinterjút a Credo péntek délután 16 óra után kezdődő adásában tekinthetik meg.

  • Az Észak kalifátusa

Knézy Iván mintegy öt évtizede él Svédországban. A 71 éves férfi a Svéd Evangélikus Egyház lelkésze, egy hete még a dél-svédországi Mörrum gyülekezetének parókusa volt. Akkor azt írta a legnagyobb közösségi oldalon, hogy „Svédország észak kalifátusává vált”, valamint hogy Európa hanyatlásához az unió, a svéd kormány és egyházának érseknője is aktívan hozzájárul.

Knézy Iván szerint a bevándorlók beáramlásával komoly társadalmi nehézségek kezdődtek az északi országban, de még komolyabbak várhatók már a közeljövőben.

Miután a magyar tiszteletes mindezt a Facebookon leírta, már másnap már a legnagyobb megyei újság, a közszolgálati rádió és tévé is foglalkozott az „üggyel”, az illetékes egyházi hatóság pedig azonnali vizsgálatot indított, hogy megállapítsa, méltó-e papi hivatalára. A tiszteletes nem várta meg az eredményt, harmadnapra önként távozott.

A Svédországban élő magyar tiszteletessel készült videóinterjút megtekinthetik a Credo péntek délután 16 óra után kezdődő adásában.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Exkluzív felvételeket és interjúkat készített a TV2 stábja a kárpátaljai kényszersorozásról. Mióta az ukrán elnök bejelentette, hogy le kell cserélni a fronton egy éve szolgáló fáradt katonákat, az utcáról bárkit behívhatnak és el is visznek a seregbe, a magyarokat pedig sokszor rögtön a frontra vezényelik.
Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Hiába folyik büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, ügyvédi irodájával jelenleg is kapcsolatban áll Újbuda önkormányzata. A XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője szerint, volt olyan eset, hogy Czeglédynek okiratszerkesztésre volt megbízási szerződése, holott őt egyebek mellett korábban magánokirat-hamisítás miatt ítélték el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!