2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 14:00

Külföld

Az Észak kalifátusa

„Svédország az észak kalifátusa lett” – ezt írta ki közösségi oldalára a Svédországban élő magyar evangélikus lelkész, Knézy Iván. Az, hogy vállalta véleményét, komoly felháborodást keltett a liberális vezetésű északi országban, még a közszolgálati rádió és tévé is foglalkozott az üggyel, az illetékes egyházi hatóság pedig azonnali vizsgálatot indított. A Svédországban élő magyar tiszteletessel készült videóinterjút a Credo péntek délután 16 óra után kezdődő adásában tekinthetik meg.

Knézy Iván mintegy öt évtizede él Svédországban. A 71 éves férfi a Svéd Evangélikus Egyház lelkésze, egy hete még a dél-svédországi Mörrum gyülekezetének parókusa volt. Akkor azt írta a legnagyobb közösségi oldalon, hogy „Svédország észak kalifátusává vált”, valamint hogy Európa hanyatlásához az unió, a svéd kormány és egyházának érseknője is aktívan hozzájárul.

Knézy Iván szerint a bevándorlók beáramlásával komoly társadalmi nehézségek kezdődtek az északi országban, de még komolyabbak várhatók már a közeljövőben.

Miután a magyar tiszteletes mindezt a Facebookon leírta, már másnap már a legnagyobb megyei újság, a közszolgálati rádió és tévé is foglalkozott az „üggyel”, az illetékes egyházi hatóság pedig azonnali vizsgálatot indított, hogy megállapítsa, méltó-e papi hivatalára. A tiszteletes nem várta meg az eredményt, harmadnapra önként távozott.

A Svédországban élő magyar tiszteletessel készült videóinterjút megtekinthetik a Credo péntek délután 16 óra után kezdődő adásában.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hatalmas pusztítás Odesszában

Moszkva tagadja, hogy polgári célpontra lőttek, volna, a Kreml szerint a háború során az orosz hadsereg kerüli a civilek elleni agressziót.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!