2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Az Észak kalifátusa

„Svédország az észak kalifátusa lett” – ezt írta ki közösségi oldalára a Svédországban élő magyar evangélikus lelkész, Knézy Iván. Az, hogy vállalta véleményét, komoly felháborodást keltett a liberális vezetésű északi országban, még a közszolgálati rádió és tévé is foglalkozott az üggyel, az illetékes egyházi hatóság pedig azonnali vizsgálatot indított. A Svédországban élő magyar tiszteletessel készült videóinterjút a Credo péntek délután 16 óra után kezdődő adásában tekinthetik meg.

  • Az Észak kalifátusa

Knézy Iván mintegy öt évtizede él Svédországban. A 71 éves férfi a Svéd Evangélikus Egyház lelkésze, egy hete még a dél-svédországi Mörrum gyülekezetének parókusa volt. Akkor azt írta a legnagyobb közösségi oldalon, hogy „Svédország észak kalifátusává vált”, valamint hogy Európa hanyatlásához az unió, a svéd kormány és egyházának érseknője is aktívan hozzájárul.

Knézy Iván szerint a bevándorlók beáramlásával komoly társadalmi nehézségek kezdődtek az északi országban, de még komolyabbak várhatók már a közeljövőben.

Miután a magyar tiszteletes mindezt a Facebookon leírta, már másnap már a legnagyobb megyei újság, a közszolgálati rádió és tévé is foglalkozott az „üggyel”, az illetékes egyházi hatóság pedig azonnali vizsgálatot indított, hogy megállapítsa, méltó-e papi hivatalára. A tiszteletes nem várta meg az eredményt, harmadnapra önként távozott.

A Svédországban élő magyar tiszteletessel készült videóinterjút megtekinthetik a Credo péntek délután 16 óra után kezdődő adásában.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!