2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Az EP-be jutott Ilaria Salis célkeresztjébe kerülhet Magyarország + videó

Olaszország példát vehetne Magyarországról a jobboldali olasz sajtó szerint. Hazánk ugyanis azonnal eleget tett az Ilaria Salisnak járó mentelmi jog megadásában, amivel szemben Liguria tartományi vezetője eljárás nélkül hetek óta házi őrizetben van Olaszországban. Az antifasisztát jelölő párt vezetője azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy Ilaria Salis a demokráciáért, a jogállamiságért és a polgári jogokért fog küzdeni Európában, amit Magyarországgal kezd majd.

  • Az EP-be jutott Ilaria Salis célkeresztjébe kerülhet Magyarország + videó

Újságírók hada várta monzai otthona előtt a Magyarországról hazatérő Ilaria Salist. A múlt hétvégén európai parlamenti képviselővé választott antifasisztát Budapesten tartóztatták le 2023 februárjában, miután a vád szerint több társával embereket vert félholtra az utcán, akiket a ruházatuk alapján választottak ki. A szélsőbaloldali aktivista 4 jogerős ítélettel és 29 feljelentéssel a háta mögött indult neki a választásnak.

Az olasz sajtó példaként említi Magyarországot, amely annak ellenére megadta a mentelmi jogot Salisnak, hogy nem ért egyet vele, de tiszteletben tartotta az uniós jogot. Azt is kiemelik, hogy az antifa milliós fizetéssel utazik Strasbourgba míg Liguria kormányzója Giovanni Toti hetek óta van házi őrizetben, eljárás nélkül, Olaszországban. A Salist jelölő párt egyik vezetője szerint a Meloni-kormány fasiszta és nem segítette őket a Salis-ügyben.

Angelo Bonelli, a Baloldaliak és Zöldek Szövetsége képviselője azt nyilatkozta a HírTV-nek, hogy Salis a demokráciáért, a jogállamiságért és a polgári jogokért fog küzdeni Európában, amit Magyarországgal kezd majd.

A képviselővé lett Ilaria Salis azonban tetemes adósságot halmozott fel évekkel ezelőtt, amikor illegálisan foglalt el egy ingatlant Milánóban és 90 000 eurót, vagyis hozzávetőleg 36 millió forintot nem fizetett meg az önkormányzatnak. Az olasz közvélemény kíváncsian várja, hogy a milliós parlamenti fizetésből mikor kezdi el törleszteni adósságát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Öt év vizsgálati fogság után szabadon engedték a brit hatóságok Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját, akinek kiadatásáról az amerikai hatóságok vádalku alapján lemondtak. A WikiLeaks keddi beszámolója szerint Assange elutazott Londonból és úton van hazájába, Ausztráliába.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Jogállami megoldás, hogy Magyarország szavazata nélkül küld újabb eurómilliárdokat Ukrajnának az Unió?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!