2024. 10. 09. Szerda Dénes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Az elnökválasztás napján tervezhetett merényletet egy afgán férfi az Egyesült Államokban

Vádat emeltek egy afgán állampolgár ellen az Egyesült Államokban, aki a gyanú szerint terrortámadás végrehajtására szövetkezett a novemberi választások napján - közölte helyi idő szerint kedden a washingtoni igazságügyi minisztérium.

  • Az elnökválasztás napján tervezhetett merényletet egy afgán férfi az Egyesült Államokban

 

A tárca szerint a 27 éves férfi Oklahoma államban élt.

"A vád szerint az igazságügyi minisztérium meghiúsította a vádlott azon tervét, hogy félautomata fegyvereket szerezzen be és az Iszlám Állam terrorszervezet nevében erőszakos támadást kövessen el az Egyesült Államok területén a választások napján" - tudatta Merrick Garland igazságügyi miniszter.

"Továbbra is harcolni fogunk az Iszlám Állam és támogatói által Amerika nemzetbiztonságára jelentett folyamatos fenyegetés ellen, és azonosítani, kivizsgálni és felelősségre fogjuk vonni azokat, akik az amerikai nép terrorizálására törekszenek" - szögezte le a miniszter.

Az összeesküvés részeként a vádlott lépéseket tett családja vagyonának felszámolására, családtagjainak tengerentúlra való áttelepítésére, gépkarabélyok és lőszerek beszerzésére - közölte a minisztérium.

A tájékoztatás szerint a férfit és egy fiatalkorút hétfőn vették őrizetbe, azt követően, hogy megvásároltak két gépkarabélyt, 10 tárat és ötszáz darab lőszert a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) fedésben dolgozó ügynökeitől.

A férfit felelősségre vonják azért, mert anyagi támogatást és erőforrásokat próbált nyújtani egy tiltólistán szereplő külföldi terrorista szervezetnek. Ha bűnösnek találják, akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat. Azzal is megvádolták, hogy lőfegyvert fogadott el bűncselekmény vagy terrorista bűncselekmény elkövetéséhez, amiért további legfeljebb 15 év börtönbüntetés járhat, ha elítélik.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Izrael folytatja a kétfrontos háborút

Izrael folytatja a kétfrontos háborút

Az izraeli hadsereg (IDF) folytatja a kétfrontos háborút Libanonban az Iránból támogatott síita Hezbollah milícia és a Gázai övezetben az iszlamista Hamász terrorszervezet ellen.
Szentesi Zöldi László: Gyermekfejjel

Szentesi Zöldi László: Gyermekfejjel

A nyugati újságírók mintegy kilencven százalékának szó szerint alapfogalmai sincsenek hazánkról, de hogy tágítsuk a kört, a kelet-közép-európai térségről sem – írja a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében Szentesi Zöld László, amelyet változtatások nélkül közlünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!