2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Az Egyesült Államok 85 millió dollár új sürgősségi támogatást küld

Az Egyesült Államok további 85 millió dollár (mintegy 32 milliárd forint) humanitárius segélyt juttat el Törökországba és Szíriába a hét eleji földrengések károsultjainak megsegítésére nemzetközi fejlesztési ügynökségén keresztül - közölte csütörtökön az ügynökség.

  • Az Egyesült Államok 85 millió dollár új sürgősségi támogatást küld

Az USAID bejelentése szerint az új forrásból az ügynökség humanitárius partnereit támogatják, amelyek a sürgősségi segélynyújtást végzik emberek milliói számára a hétfő hajnali földrengésekkel sújtott Törökországban és Szíriában. A támogatásból élelmiszert és a menekültek számára szállást biztosítanak, valamint téli ellátást nyújtanak, biztosítják az ivóvízellátást, és próbálják az alapvető higiéniai és egészségügyi szolgáltatást megoldani.

Az Egyesült Államok gyorsreagálású katasztrófaelhárító egysége (Disaster Assistance Response Team - DART) jelenleg 200 emberrel a törökországi Adiyaman, Adana és Ankara térségében dolgozik, köztük 160 kutató-mentő szakember 12 kutyával, valamint további szakemberek is segítenek a károk felmérésében és mentesítésében.

A hétfőn bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint több mint 20 ezer halálos áldozata és 75 ezer sérültje volt Törökország délkeleti és Szíria északi részében.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!