2024. 10. 01. Kedd Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szolgának születtek

Következik:

Napi aktuális 04:00

Külföld

Az egész amerikai közvéleményt sokkolta a Donald Trump elleni merénylet + videó

Az egész amerikai közvéleményt sokkolta a Donald Trump elleni merénylet. Az erőszakos cselekményt politikai hovatartozástól függetlenül mindenki elítélte.

  • Az egész amerikai közvéleményt sokkolta a Donald Trump elleni merénylet + videó

Törcsi Péter - az Alapjogokért Központ operatív igazgatója: "Én azt gondolom, hogy sokkolta az egész amerikai közvéleményt, ami Donald Trump korábbi elnökkel szemben történt. Ugye két nappal ezelőtt megpróbálták meglőni. Sikerült is de szerencsére nem történt fatális esemény, tehát túlélte az elnök egy kisebb sérüléssel azt a lövést amit leadtak rá. Most már kiderült az is, hogy egy magányos elkövető lehetett de az biztos, és erről szól az amerikai közvélemény nagyrésze is pollitikai oldalaktól függetlenül, hogy ez a felfokozott hangulat, amit a média, különböző politikusok, az értelmiségnek egy jelentős része, főleg a demokraták a baloldal részéről trump elnökkel szemben megengedett magának az elmúlt nyolc- tíz évben az biztos hogy hozzájárulhatott ahhoz, hogy ebben a hangulatban valaki úgy döntött, hogy megpróbálja kioltani a korábbi elnök, illetve a jelenleg is legnagyobb eséllyel a novemberi választásokat megnyerő Donald Trump életét. Szeren csére ezt a cselekményt mindenki elítélte. A közbeszédnek ezt a fajta radikalizálódását mindenki elítélte, ugyanakkor van benne egyfajta álszentség, hiszen azok ítélik el a legjobban az erőszakot a demokrata pártnak a részéről, a liberális sajtónak a részéről, akik a leginkább felelősek azért, hogy a közbeszéd az ilyen mélyre süllyedt, hogy ennyire démonizálták Donald Trumpot az elmúlt nyolc-tíz évben."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!