2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Külföld

Az eddigi legnagyobb légitámadását hajtotta végre Oroszország Ukrajna ellen + videó

Tizenhat halottja és több sebesültje van Ukrajna-szerte a pénteki orosz légitámadásnak. Moszkva rakéta-és dróncsapásokat mért különböző célpontokra. Egy nap alatt több száz ukrán katona esett el vagy sebesült meg. Ezzel egy időben egy azonosítatlan tárgy repült be Lengyelországba Ukrajna felől. A háború kitörése óta nem ez az első, Lengyelországot érő légi incidens.

  • Az eddigi legnagyobb légitámadását hajtotta végre Oroszország Ukrajna ellen + videó

Lakóépületek, kórházak semmisültek meg az Ukrajnát ért légitámadás során. Oroszország a háború eddigi egyik legnagyobb rakétatámadását hajtotta végre Ukrajna ellen. A hatóságok hetek óta figyelmeztettek, hogy a Föderáció rakétákat halmozhat fel, hogy jelentős légitámadást indítson.

"Riasztottak bennünket, hogy egy szülészeti kórházat rakétatalálat ért, és az épület lángokban áll. Azonnal odaküldtük erőinket. Csak ezután mozgósítottunk további mentőcsapatokat más helyekre" - mondta egy ukrán rendőr.

Kijevet, Harkivot és Odesszát is találat érte. Utóbbi városban kigyulladt egy épület, miután rázuhant egy drón. A tüzet sikerült gyorsan megfékezni.

"Hét óra körül lehetett, nem tudom pontosan mennyi volt az idő. Az erkélyen álltam, és puty puty puty hangokat hallottam, mint egy stopperóra, majd egy nagyon hangos robbanást. Szó szerint elrepültem az ablaktól a légnyomás miatt. Remegtek a nyílászárók a detonációktól" - idézte fel a történteket egy helyi lakos.

A légicsapásokkal egy időben egy azonosítatlan tárgy repült be Lengyelországba Ukrajna felől. A határ átlépésének pillanatától eltűnéséig figyelték, majd a rádiójelei Zamość város környékén szűntek meg. Sérültekről, károkról és robbanásról nem érkezett hír.

2022 novemberében egy Ukrajnából indított rakéta 2 ember életét követelte Lengyelországban. Akkor Volodimir Zelenszkij elnök arra kérte a NATO-t, hogy avatkozzon be a konfliktusba, de ezt a katonai szövetség elvetette, mert a rakétát Ukrajnából lőtték ki.

A Híradó előtt nem sokkal a lengyel vezérkari főnök megerősítette, hogy egy orosz rakéta repült be a lengyel légtérbe, majd rövid időn belül, alig 3 perc alatt el is hagyta azt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!