2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Az ebola miatt tiltólistán a denevér- és a patkányhús

Az ebolajárvány miatt betiltották a denevér- és a patkányhús fogyasztását a nyugat-afrikai Guineában. A járványnak már több mint 60 halálos áldozata van, és a szomszédos országokból is jelentettek áldozatokat.

Sült patkányt árulnak az egyik elefántcsontparti piacon. A kis termetű vadállatok az egyik legnépszerűbb fogásnak számítanak a nyugat-afrikai országban, de hamarosan lehet, hogy kénytelenek lesznek lemondani róla a helybeliek. A szomszédos Guineában ugyanis a denevérhús fogyasztása miatt kitört ebolajárvány már a fővárost is elérte. Ott a betegség tejedését a vadhúsfogyasztás betiltásával próbálják megállítani a hatóságok, és hasonló lépéseket fontolgat az elefántcsontparti kormány is.

Az ENSZ és más nemzetközi egészségügyi segélyszervezetek attól tartanak, hogy a járvány más nyugat-afrikai országokra is átterjedhet. Sierra Leonéban és Libériában is jelentettek már haláleseteket. Az ebolára nincs orvosság, és a rossz egészségügyi körülmények miatt a vírus Afrikában az esetek többségében halálos kimenetelű. A kórokozó a hetvenes évek óta összesen több mint 1300 halálos áldozatot követelt a fekete kontinensen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!