2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Külföld

Az ausztráliai templomi késelést terrorcselekménynek minősítették

Terrorcselekménynek minősítette az ausztrál rendőrség kedden azt a késes támadást, amelyet előző nap követtek el egy sydney-i asszír keresztény templomban, és bejelentették a feltételezett elkövető, egy 16 éves fiú őrizetbe vételét is.

  • Az ausztráliai templomi késelést terrorcselekménynek minősítették

A fiú négy embert sebesített meg késsel, köztük a papot a nagyváros nyugati részén található templomban. A sebesültek egyike sincs életveszélyben. Harminc embert az ijedtség miatt kellett kezelni.

Karen Webb, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a történteket a vallási szélsőségesség jegyében elkövetett terrorcselekményként kezelik. Hozzátette, nem látják szükségét, hogy növeljék a terrorkészültség szintjét az országban.

Elmondta azt is, hogy a tettes már nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, de terroristagyanúsként nem tartották nyilván.

A vizsgálat szerint egyedül cselekedett, nem volt bűntársa - emelte ki Webb, hozzátéve, hogy az elkövető is megsebesült.

Közölték azt is, hogy a helyszínen a rendőrségnek kellett visszatartania egy több száz fős tömeget, hogy ne támadja meg a gyanúsítottat.

Sydney-ben két nap alatt ez volt a második késes támadás. Szombaton egy bevásárlóközpontban hat embert öltek meg, 12-en pedig megsebesültek. Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök ezzel kapcsolatban kedden bejelentette, hogy felajánlották az ausztrál állampolgárságot annak a francia férfinak, aki segített feltartóztatni a pszichés betegségben szenvedő, 40 éves tettest. Damien Guerot már korábban benyújtotta állandó tartózkodási kérelmét.

Az ámokfutót - aki főleg nőkre támadt rá - egy rendőr halálosan megsebesítette.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Putnokon minősíthetetlen hangnemben kiabált a templomból érkezőkkel, köztük a fideszes polgármesterrel. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője erről is kifejtette véleményét a HírTV Politikai hobbista című műsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!