2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Az amerikai külügyminiszter a palesztin hatóság elnökével tárgyalt + videó

Izrael kiterjesztette a harcokat a Gázai övezet középső és déli részére. A zsidó állam hadserege arról számolt be, hogy a szélsőséges Hamász több fegyverese meghalt az elmúlt egy napban a szárazföldi hadműveletek és a légicsapások során. Közben végeztek a libanoni Hezbollah mozgalom egy újabb fontos tagjával is. Ali Bardzsi halálhírét a siíta milícia is megerősítette. Az amerikai külügyminiszter eközben arra kérte Izraelt, hogy a katonai akciók során kíméljék a palesztin civileket.

  • Az amerikai külügyminiszter a palesztin hatóság elnökével tárgyalt + videó

Izrael kiterjesztette a harcokat a Gázai övezet középső és déli részére. Támadásokat hajtott végre Hán-Júniszban, ahol mintegy negyven iszlamista fegyverest öltek meg, számos fegyvert zsákmányoltak és feltártak több alagútlejáratot.

A hadsereg szóvivője közben egy újabb Hezbollah-vezető halálhírét erősítette meg.

„Izrael a Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom egy újabb fontos tagját likvidálta kedden az ország déli részén. Ali Huszein Bardzsi volt a felelős többtucatnyi olyan dróntámadásért, amelyet az Irán-barát szervezet hajtott végre Izrael északi része ellen" - mondta el a szóvivő.

A libanoni siíta milícia megerősítette Bardzsi halálhírét, ugyanakkor tagadta, hogy ő lett volna az egyik parancsnokuk. A Hezbollah azt is bejelentette, hogy emberei drónokkal támadták az észak-izraeli Szafedben lévő katonai támaszpontot, válaszul harcosaik megölésére.

Közben Ramallahban az amerikai külügyminiszter ciszjordániai látogatása miatt tüntetnek.

„Ellenezzük bármely amerikai tisztviselő palesztinai látogatását, különösen azért, mert Amerika részese ennek a háborúnak, és a palesztinok, a gázai csecsemők és a civilek elleni népirtásnak" - mondta egy helyi lakos.

Az amerikai külügyminiszter a Palesztin Hatóság elnökével tárgyalt egy palesztin állam létrehozásáról. Blinken megismételte Washington álláspontját, miszerint egy palesztin államnak Izrael mellett kell létrejönnie, a két népnek békében és biztonságban kell egymással élnie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!