2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Az amerikai elnök az orosz ellenzéki politikus özvegyével találkozott + videó

Csodálatát fejezte az amerikai elnök, az elhunyt orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij felesége iránt. Joe Biden Kaliforniában találkozott a 47 évesen, börtönben meghalt politikus özvegyével.

  • Az amerikai elnök az orosz ellenzéki politikus özvegyével találkozott + videó

Gyertyákkal és virágcsokrokkal emlékeznek az amerikaiak az orosz ellenzéki vezetőre. A gyászoló családot az elnök is fogadta Kaliforniában. Joe Biden részvétét fejezte ki az özvegynek, és megerősítette a feltételezéseket, hogy Washington büntető intézkedéseket jelent be Moszkva ellen.

Ma reggel nagy megtiszteltetés ért, találkozhattam Alekszej Navalnij feleségével és lányával. Ami az igazat illeti Navalnij hihetetlen bátor ember volt. Csodálatos, hogy a felesége és lánya folytatja, amit ő elkezdett. Holnap szankciókat fogunk bejelenteni az ellen, aki felelős a haláláért. Van még valami, ami egyértelmű lett számomra Julia Navalnaja nem fogja feladni a harcot, küzdeni fog tovább a korrupció ellen.- nyilatkozta az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Közben az orosz külügyminiszter úgy nyilatkozott, nem érti, a nyugat miért szól bele Oroszország belpolitikai és büntetőjogi rendszerébe.

Ez a hisztérikus reakció, ami Navalnij halála körül kialakult egyértelműen megmutatta számomra, hogy az Egyesült Államok és más nyugati országok ügyészként, bíróként és hóhérként pozícionálják magukat. Nem is szeretnék többet mondani, ezeknek az embereknek nincs joguk beleavatkozni a mi belpolitikai ügyeinkbe. -jelentette ki Szergej Lavrov, orosz külügyminiszer.

A tárcavezető Németországot külön is kritizálta. Azt mondta 2020-ban, amikor Navalnijt megmérgezték és egy német kórházban kezelték, a hatóságok nem voltak együttműködőek és az elkészült vizsgálati eredményeket nem adták át a Föderációnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!