2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Az amerikai baloldali média balesetként hivatkozott a Trump elleni merényletre + videó

Az egész világsajtó ma a Donald Trump elleni merénylettel foglalkozott. Az erőszakot politikai elkötelezettségtől mentesen szinte mind elítélték.

  • Az amerikai baloldali média balesetként hivatkozott a Trump elleni merényletre + videó

Az amerikai balliberális média ugyanakkor órákon át mindent elkövetett azért, nehogy kimondja vagy leírja a lövés vagy merénylet szavakat. Erről a Mandiner készített rövid szemlét.

„Trump elhagyta a gyűlést, miután hangos zajok törtek fel” - ez a The Washington Post egyik cikkének címe. A lövés és a merénylet szavakat gondosan kerülték.

A balliberális CNN úgy fogalmazott, "A titkosszolgálat sietve levitte Trumpot a színpadról, miután elesett a gyűlésen”. Csak lejjeb említik, hogy két hangos durranást lehetett hallani, ami után Trump sérülten esett a földre.

A New York Times is igyekezett kétséget ébreszteni azzal kapcsolatban, mi történt. A volt amerikai elnök fülsérülését nem vonták kétségbe, a „lövedék” és a „meglőni” szavakat azonban idézőjelbe tették, mintha ezt csak mások állítanák, nem ők.

A Mandiner szerint a hírportálok egészen addig nem írták le a valóságot, amíg az FBI hivatalosan nem közölte, hogy merénylet történt. Onnantól ugyanis már nem lehetett elhallgatni a tényeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!