2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Autóval rohantak bele egy francia polgármester házába a randalírozók

Autóval belerohantak egy francia polgármester házába a randalírozók Párizs külvárosában. A támadásban a városvezető felesége, és egyik gyermeke is megsérült. Közben a közösségi médiában a felhasználók azt írják: a bevándorlócsoportok azt kiáltozzák, hogy "Allahu akbar", miközben tönkreteszik Franciaországot.

  • Autóval rohantak bele egy francia polgármester házába a randalírozók

Már otthonaikban sem érezhetik magukat biztonságban Franciaország lakói. Az öt napja kezdődött tüntetéshullám ugyanis egyre erőszakosabb, egyre szélsőségesebbek az utcán tomboló tiltakozók.

Párizs egyik külvárosában egy polgármester otthonát rohanták le a randalírozók. A kapunak egy gépjárművet vezettek, ami áttörte azt.

"Az esetet gyilkossági kísérletnek minősítettük, minden eszközzel azon leszünk, hogy azonosítsuk az elkövetőket, és igazságot szolgáltassunk." - mondta a körzet ügyésze.

A városvezető nem volt otthon. A betörők ugyanakkor rátámadtak a polgármester feleségére és egyik kisgyermekére akiket megsebesítettek. Tűzijátékot dobtak a házra és felgyújtották a település eső emberének autóját. A kivonuló rendőröket viszont nem várták meg, így senkit sem tudtak a rendvédelmi szervek letartóztatni.

A tüntetők korábban a városházára is megpróbáltak betörni, az épületet azonban szögesdróttal vették körbe, és rendőrök tucatjait rendelték a helyszínre.

"Múlt éjszaka a lázadók megpróbáltak betörni a városházára és kifosztani az épületet, de nem tudtak bejutni. Ezért köthettek ki a polgármester házánál." - összegezte a történteket egy helyi férfi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!