2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Autókat gyújtottak fel, rendőröket dobáltak meg kővel csuklyás fiatalok

Fiatalok felgyújtottak többtucatnyi autót két svéd városban, Göteborgban és Trollhattanban, utóbbiban kővel dobálták a rendőröket, számolt be róla a helyi média hétfőn.

  • Autókat gyújtottak fel, rendőröket dobáltak meg kővel csuklyás fiatalok

Csak Göteborgban 88 gépkocsit tettek tönkre, illetve rongáltak meg - közölte a rendőrség. A várostól 70 kilométerrel északra lévő Trollhattanban hasonló incidensek történtek, ráadásul ott a randalírozó fiatalok kővel dobálták a rendőröket. Szemtanúk elmondták, hogy a tetteseken sötét, csuklyás ruha volt.

Hans Lippens rendőrségi szóvivő szerint mivel a gyújtogatások rövid idő leforgása alatt történtek, nem zárható ki a kapcsolat köztük.

Arról nem érkezett jelentés, hogy bárki megsérült volna, de a gyújtogatások lekötötték a rendőri erőket és adtak munkát a kárelhárítóknak is, nem is beszélve a helybéli lakosok rémületéről.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök kemény szavakkal ostorozta a gyújtogatókat.

„Mit műveltek?” - kérdezte tőlük egy svéd rádióban nyilatkozva. Löfven nem rejtette véka alá, hogy - mint fogalmazott - „valóban őrületbe kergették” az éjszakai események. Szerinte a svéd társadalomnak kemény választ kell adnia a történtekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!