2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Autóba rejtett pokolgép robbant fel Kabulban

Autóba rejtett pokolgép robbant fel egy nemzetközi segélyszervezet irodája előtt az afgán fővárosban, a merényletnek több sebesültje van. A belügyminisztérium közlése szerint tűzharc bontakozott ki a biztonsági erők és a fegyveresek közt. Később a kormányellenes, szélsőséges tálibok jelentkeztek elkövetőként.

A minisztérium a Facebookon megerősítette, hogy a robbantást a Counterpart International nevű nemzetközi segélyszervezet irodája előtt követték el, Kabul forgalmas északnyugati körzetében. A tálibok behatoltak a szervezet irodájába, ahonnan a bejelentés szerint a rendőrség különleges egységei már 150 embert kimenekítettek.

Vahídullah Majjár, az egészségügyi minisztérium szóvivője beszélt arról, hogy kilenc embert kórházba szállítottak.

A Hszinhua kínai hírügynökség szemtanúk közlésére hivatkozva arról számol be, hogy a környéket a hatóságok lezárták.

Zabihullah Mudzsahid, a tálibok szóvivője a Twitteren jelentette be: ők követték el a robbantást. Noha a hét elején beköszöntött az iszlám böjti hónap, a ramadán, és a vallás előírásai szerint erre a hónapra a hívőknek elvileg fel kell függeszteniük mindenféle harci cselekményt, Zabihullah azt is közölte, hogy folytatni fogják a támadásokat.

Húsz napon belül ez volt a második, kormányzati épület ellen irányuló merénylet Kabulban.

Az országban elsősorban a szélsőséges tálib lázadók és az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai követnek el támadásokat az Egyesült Államok által is támogatott kabuli kormány érdekeltségei és biztonsági erők ellen.

A múlt héten az afgán elnök által összehívott nagytanács ramadán idejére feltétel nélküli tűzszünetet sürgetett a kormány erői és a kabuli vezetés ellen 2003 óta harcoló tálibok között.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Francia-brit feszültség a migránsválság miatt

Franciaország nem hagyja magát zsarolni a britektől – közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter Calais-ban. 2021. november 29.

Nagy-Britannia összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit

Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban. 2021. november 29.

Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke: Az omicron nem okoz súlyos covid-betegséget

Az omicron már több európai országban is megjelent. 2021. november 28.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!