2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ausztráliát heves viharok, Az Egyesült Államokat és Kínát havazás sújtotta + videó

Szélsőséges időjárás tombol világszerte. Ausztrália keleti részén a heves viharok kilenc ember életét követelték. Mindeközben az Egyesült Államok középső államaiban és hegyvidéki területein fagypont alá csökkent a hőmérséklet. Kínában pedig olyan hosszú ideig tartó hideg tombol, amire 1951 óta nem volt példa. Az ország több településén iskolákat zártak be a szokatlan időjárás miatt.

  • Ausztráliát heves viharok, Az Egyesült Államokat és Kínát havazás sújtotta + videó

Tetőszerkezeteket bontott le és fákat döntött ki a rendkívüli időjárás Ausztrália keleti részén.

Az ítéletidő, amely Victoria, Új-Dél-Wales és Queensland államokat sújtotta kilenc ember életét követelte és több mint 90 ezer háztartást hagyott áram nélkül.

A karácsony szokatlanul enyhe hőmérséklettel köszöntött be az Egyesült Államokba, Wisconsin és Minnesota államokban a karácsony előtti napokban évszázados hőmérsékleti rekordok dőltek meg. Egy frontzóna hirtelen téliesre fordította az időjárást. Az év utolsó napjaiban az Egyesült Államok legnagyobb részén, a déli államokat kivéve, fagypont alá csökken a hőmérséklet.

Kínában évtizedek óta nem látott hideg tombol. A mérések 1951-es indulása óta ez a leghidegebb december Pekingben, a hőmérséklet gyakran -10 Celsius-fok alá csökken - számolt be a BBC.

Az intenzív hideghullám Kína különböző tartományaiban széleskörű hatásokkal járt. Egyes régiókban iskolabezárásokhoz vezetett, és kihívások elé állította a közlekedési szolgáltatásokat. Az idei év Peking számára a szélsőséges éghajlati viszonyok jegyében telt: hat hónappal ezelőtt a város a valaha mért legmelegebb júniusi napot mérte, amikor a hőmérséklet kissé meghaladta a 40 Celsius-fokot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!