2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Ausztráliában és Új-Zélandon elkezdődhet az oltás

Hír TV

2021. február 15., hétfő 15:07

Ausztráliába és Új-Zélandra is megérkezett az első Pfizer/Biontech szállítmány. A tervek szerint még ezen a héten megkezdik az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettebb csoportba tartozók oltását. Az Egyesült Államokban november óta először esett napi százezer alá az új fertőzöttek heti átlaga. Az előrejelzések szerint azonban ott júniusig 614 ezren veszíthetik életüket a Covidban.

Ausztráliába megérkezett az első Pfizer Biontech vakcinaszállítmány. Először az idősek és az egészségügyi dolgozók kapják meg a koronavírus elleni oltóanyagot. Ausztráliában eddig 29 ezren fertőződtek meg és 900-an vesztették életüket. 

Új-Zéland legnépesebb városa, Auckland három napos zárlat alá került vasárnap éjfélkor. A szigorítást azután rendelték el, hogy egy 3 tagú családnál kimutatták a fertőzést. Ráadásul kiderült 2-en a brit változatot kapták el.

A szigetország eddig sikeresen vette fel a harcot a világjárvánnyal.

Az 5 milliós lélekszámú Új Zélandon a pandémia kitörése óta 2 300 megbetegedést azonosítottak, közülük mindössze 25-en haltak bele a szövődményekbe.

Míg Új-Zéland nem kezdte el a kampányt, addig az Egyesült Államokban már 53 millió embert beoltottak.

Továbbra is az USA a legfertőzöttebb ország a világon, ott már több mint 28 millióan kapták el a vírust.

Az elmúlt napon 64 ezer megbetegedést diagnosztizáltak.

Tom Frieden járványügyi szakértő arról beszélt a CNN-nek, hogy azon múlik, hogy lesz-e 4- hullám, hogy az emberek betartják a szükséges óvintézkedéseket.

Az USA után Indiában diagnosztizálták a legtöbb megbetegedést. Ott közel 11 millióan fertőződtek meg. A harmadik helyen Brazília áll, ahol 9 és fél millióan betegedtek meg.

Átlépte a 109 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világban. Eddig már csaknem 2 és fél millió áldozata van a járványnak és több mint 81 és fél millióan gyógyultak meg a betegségből.

Hír TV