2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ausztráliában és Új-Zélandon elkezdődhet az oltás

Ausztráliába és Új-Zélandra is megérkezett az első Pfizer/Biontech szállítmány. A tervek szerint még ezen a héten megkezdik az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettebb csoportba tartozók oltását. Az Egyesült Államokban november óta először esett napi százezer alá az új fertőzöttek heti átlaga. Az előrejelzések szerint azonban ott júniusig 614 ezren veszíthetik életüket a Covidban.

  • Ausztráliában és Új-Zélandon elkezdődhet az oltás

Ausztráliába megérkezett az első Pfizer Biontech vakcinaszállítmány. Először az idősek és az egészségügyi dolgozók kapják meg a koronavírus elleni oltóanyagot. Ausztráliában eddig 29 ezren fertőződtek meg és 900-an vesztették életüket. 

Új-Zéland legnépesebb városa, Auckland három napos zárlat alá került vasárnap éjfélkor. A szigorítást azután rendelték el, hogy egy 3 tagú családnál kimutatták a fertőzést. Ráadásul kiderült 2-en a brit változatot kapták el.

A szigetország eddig sikeresen vette fel a harcot a világjárvánnyal.

Az 5 milliós lélekszámú Új Zélandon a pandémia kitörése óta 2 300 megbetegedést azonosítottak, közülük mindössze 25-en haltak bele a szövődményekbe.

Míg Új-Zéland nem kezdte el a kampányt, addig az Egyesült Államokban már 53 millió embert beoltottak.

Továbbra is az USA a legfertőzöttebb ország a világon, ott már több mint 28 millióan kapták el a vírust.

Az elmúlt napon 64 ezer megbetegedést diagnosztizáltak.

Tom Frieden járványügyi szakértő arról beszélt a CNN-nek, hogy azon múlik, hogy lesz-e 4- hullám, hogy az emberek betartják a szükséges óvintézkedéseket.

Az USA után Indiában diagnosztizálták a legtöbb megbetegedést. Ott közel 11 millióan fertőződtek meg. A harmadik helyen Brazília áll, ahol 9 és fél millióan betegedtek meg.

Átlépte a 109 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világban. Eddig már csaknem 2 és fél millió áldozata van a járványnak és több mint 81 és fél millióan gyógyultak meg a betegségből.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!